Recept
Abrikozen muffins
Een kleine snack voor tussendoor - heerlijke muffins van Maddija, met Whey Protein pistache, pindakaas en een verse abrikoos als topping.
Ingrediënten:
Voor één - twee personen- 25 g amandelmeel (of een ander type bloem)
- 5 g gemalen amandelen
- 20 g Bodylab24 Whey Protein met de smaak van pistache
- 100 g magere kwark
- 3 g vlozaadschalen
- 2 eiwit (of 1 ei)
- 5 g Pindakaas (crunchy of smooth)
- 3 g bakpoeder
- 1-2 theelepel kaneel
- Zoetheid naar keuze, bv. Bodylab24 Flavour Drops in hazelnootsmaak
- 2-3 verse aprikozen
- 1-2 theelepel geschaafde amandelen (optioneel)
Bereiding:
-
De droge ingrediënten zoals bloem, gemalen amandelen, vlozaadschalen, Whey Protein poeder met pistachesmaak, bakpoeder, eventueel geschaafde amandelen - maar deze kunnen ook achteraf op de muffins worden gestrooid, vlozaadschalen en kaneel naar wens, in een kom met elkaar mengen.
-
Voeg vervolgens de magere kwark, het eiwit (of een heel ei) en de pindakaas toe en meng alle ingrediënten tot het deeg zo glad mogelijk is. Breng op smaak en zoet met de Flavour Drops. Hoe meer druppels, hoe intenser de smaak en de zoetheid.
-
Vul het deeg in 4-6 kleine, met papier beklede of ingevette muffinschalen. Was, halveer en ontpit de abrikozen. Verdeel telkens de helft over de muffins als topping. Als je de amandelen niet aan het deeg hebt toegevoegd, strooi ze dan over de muffins.
-
Bak in de oven gedurende 20 minuten op 170°C op boven- en onderwarmte. Laat dan afkoelen en geniet lauwwarm (of helemaal afgekoeld) - alleen of als aanvulling bij een kopje koffie of thee met vrienden! Als je niet naar de calorieën wilt of hoeft te kijken, kun je een scheutje slagroom 'on top' toevoegen.
Restjes zijn perfect voor de volgende dag als een klein 2e ontbijt :) Geniet ervan! Je kunt meer recepten op Maddijas Instagram Account of op onze receptenpagina vinden.