Apple Crumble - altijd lekker en zonder toegevoegde suiker!
Heerlijke sappige appeltaart met kruimels (Apple Crumble), gemaakt door Steffi met producten van GymQueen en Bodylab. Kan lauw of koud gegeten worden en is ideaal voor tussendoor of in het weekend. Er wordt geen suiker aan het deeg en de kruimels toegevoegd, wat een positief effect heeft op de caloriebalans. Toch is het ook iets voor snoepers, want als alternatief wordt het met Erythritol en Tasty Drops gezoet.
Ingrediënten:
Apple Crumble (8 enkele stukken)Voor de kwark-olie-deeg
- 60 g speltmeel volkoren
- 50 g Bodylab24 Whey Protein (neutraal)
- 60 g GymQueen Queen Whey (vanille milkshake smaak)
- 5 g bakpoeder
- 20 g Coco Oil
- 1 snufje zout
- 1 ei
- 100 g magere kwark
- 100 ml melk naar keuze
- 5-10 druppels Bodylab24 Flavour Drops (boterkoeksmaak)
Voor de vulling
- ca. 300 g appels
Voor de kruimels
- 60 g Dinkel Vollkornmehl
- 20 g Bodylab24 Whey Protein (neutraal)
- 30 g GymQueen Queen Whey (vanille milkshake smaak)
- 1 snufje zout
- 40 g Coco Oil
- 5-10 druppels Bodylab24 Flavour Drops (boterkoeksmaak)
Topping (mengen naar voorkeur en smaak)
Bereiding:
-
Kruimels: Doe de hierboven genoemde ingrediënten voor de kruimels in een kom en bewerk ze tot een kruimeldeeg met een mixer (gebruik deeghaak).
Zet de kom met de afgewerkte kruimels in de koelkast gedurende de bereidingstijd van de basis. -
Deeg: Meng alle droge ingrediënten, speltmeel volkoren, Baking Queen bakeiwit, Gymqueen Queen Whey, bakpoeder en zout in een kom die groot genoeg is om het deeg te maken. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, Coco Oil, ei, magere kwark, melk naar keuze (magere melk of een plantaardig alternatief) en Bodylab24 Flavour Drops (boterkoek) en meng alles met behulp van een handmixer tot een glad deeg.
-
Een ronde springvorm insmeren (diameter ca. 18 cm) of met bakpapier bekleden en het deeg bijvullen.
-
Schil de 300 g appels, snijd ze eerst in plakken en daarna in kleine stukjes. Verdeel deze gelijkmatig over de basis. Neem de kruimels uit de koelkast en giet ze over de appels.
-
De oven op 170 graden voorverwarmen (boven- en onderwarmte).
Zet de cake voor ongeveer 45 minuten in de oven - kijk in de laatste 15 minuten van tijd tot tijd, de kruimels mogen niet te donker worden, dus in de laatste 5-10 minuten afdekken met folie indien nodig. -
Haal de Apple Crumble uit de oven.
Maak voor de topping een glazuur met wat citroensap en de GymQueen Sugar Zero Erythrit. Om dit te doen, meng de twee door elkaar en verwarm ze eventueel een beetje als de kristallen niet al op deze manier oplossen. Kies de hoeveelheid ingrediënten die nodig zijn. Om te voorkomen dat het glazuur te vloeibaar wordt, voeg het citroensap beetje bij beetje aan de erythritol toe en begin met een kleine hoeveelheid.
Als extra highlight of alternatief kan de GymQueen Queenella White als topping worden gebruikt, waarbij het kort wordt opgewarmd in de magnetron, zodat het gemakkelijk kan worden verspreid. -
Laat de cake een beetje afkoelen en geniet ervan als het lauw of koud is.