Bananenbrood met pindakaas
Jacky heeft voor ons een heerlijk recept voor bananenbrood met pindakaas gemaakt! Een ideaal ontbijtje, maar ook heerlijk als tussendoortje. Er zijn eindeloos veel variaties op bananenbrood (waarin banaan als zoetstof wordt gebruikt) te vinden op internet of in kookboeken. Jacky heeft vandaag een variant met pindakaas (in plaats van boter) en Whey Protein voor ons. Een echte topper – niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat het een extra portie eiwitten bevat.
Ingrediënten:
- 200 g havervlokken
- 2 eetlepels Bodylab24 100% Peanut Butter
- 30 g Bodylab24 Whey Protein (vanille)
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 180 ml melk
- 3 rijpe bananen
- 2 theelepels bakpoeder
- Stevia (of een andere zoetstof)
Bereiding:
-
Warm de oven voor op 175 graden..
Doe de havermout Bodylab24 100% Peanut Butter in smooth of crunchy, Bodylab24 Whey Protein in de smaak vanille of een andere smaak naar keuze (bijvoorbeeld banaan, neutraal of chocolade) en bakpoeder in een kom en meng de ingrediënten kort. -
Voeg nu de eiwitten, eieren en bananen, melk en stevia (of een andere zoetstof naar keuze, bijvoorbeeld onze Bodylab24 Flavour Drops) naar smaak toe en mix alles tot een glad beslag met een handmixer of keukenmachine.
-
Bekleed een bakvorm (bij voorkeur een broodvorm) met bakpapier en giet het deeg erin.
Zet het broodblik in het midden van de oven op een rooster en bak het ongeveer 45 minuten.
Controleer van tijd tot tijd of het brood bruin wordt, als het te donker is, bedek het dan met aluminiumfolie of bakpapier. -
Als het brood gaar is, haal je het uit de oven, laat je het iets afkoelen en haal je het uit de vorm.