Bananenbrood met Whey Protein en 100% pindakaas
Als shake is wei-eiwitpoeder een klassieker als het gaat om het voorzien van eiwitten aan sporters tijdens de training. Met talrijke smaakvarianten is wei-eiwitpoeder niet alleen geschikt als shake. Het kan ook worden gebruikt als toevoeging aan de ochtendmuesli of bijvoorbeeld het deeg van cake, pannenkoeken of koekjes. Wei-eiwitpoeder zorgt zo ook op andere momenten van de dag voor een verrijking van de eiwitvoorziening.
Ons bananenbrood recept is wederom een bijzonder smakelijke manier om de spieren tussen de maaltijden door van eiwit te voorzien.
Ingrediënten:
Voor een portieVoor het deeg:
- 20 g havervlokken of Bodylab Pure Oats
- 15 g Bodylab Whey Protein
- 1 rijpe banana
- 1 kleine kleine wortel (geraspt)
- 15 g 100% Peanut Butter (smooth of crunchy)
- 1 ei
- 50 g magere kwark
- 3 g bakpoeder
Toppings (naar wens):
- Vers fruit (bosbessen, frambozen, aardbeien,..)
- 5-10 ml Bodylab Zero Sauce (karamel of chocolade)
- of 5-10 ml Zero Sauce Strawberry
- bovendien als topping Bodylab 100% Peanut Butter of gehakte pinda’s
- of eiwitspreads, cremes of andere spreads.
Bereiding:
-
Pureer de rijpe banaan en voeg hier het ei aan toe, meng dit goed door elkaar. Roer vervolgens de magere kwark en de Bodylab 100% Peanut Butter erdoor en mix alles met de mixer tot het deeg een gladde consistentie heeft. Bij de 100% Peanut Butter heb je de keuze tussen een smeuïge en een knapperige versie. De knapperige versie zorgt voor een bite met kleine stukjes pinda.
-
Meng de geraspte wortel met de overige ingredienten (havervlokken of Bodylab Pure Oats, Bodylab Whey Protein en bakpoeder) en kneed alles vervolgens tot een soepel deeg. Voeg voor een zoeter deeg met wat extra smaak bijvoorbeeld Flavour Drops of Flavor Flash Pulver Powder toe.
-
Indien nodig kunnen er nog extra fruit of gehakte pinda’s door het deeg geroerd worden. Er moet opgepast worden dat er niet te veel fruit door het deeg wordt gedaan (het bananenbrood wordt dan niet stevig genoeg).
-
Doe het deeg in geschikte vorm, er kunnen nu eventueel nog plakjes banaan bovenop worden gelegd. Bak dit vervolgens ongeveer 25 minuten op 180°C tot het bananenbrood gaar is.
-
Laat het bananenbrood vervolgens iets afkoelen en doe nu de toppings naar keuze op het bananenbrood (het bananenbrood is ook erg lekker zonder toppings!). Perfect om thuis van te genieten of om mee te nemen.