Recept

Bananenbrood met een extra portie proteïne

Bananenbrood met extra proteine

Heb je al eens bananenbrood gemaakt? Deze versie van Monica is heerlijk luchtig, met een lichte banaan- en kokossmaak en een extra portie proteïne. Met of zonder toppings, het is echt lekker voor tussendoor en een proteïnerijk alternatief voor een gewoon koekje bij de koffie :)

Kooktijd:
45 min
moeilijkheid:
eenvoudig

Ingrediënten:

Voor 1 bananenbrood

Topping

  • 1 handvol crunchy muesli, proteïne muesli of muesli naar keuze
  • en/of een paar gehakte noten of amandelen

Zusatzmaterial

  • 1 kleine (siliconen) broodvorm

Bereiding:

  1. Voor het deeg van het bananenbrood prak je de banaan een beetje en meng je hem goed met de eiwitmelk, het ei, Bodylab Whey Protein, Bodylab Whey Protein Isolat of Micellar Casein, kokosmeel, amandelmeel, aardappelvezels, xanthaangom, bakpoeder, gemalen tonkaboon en erythritol in een kom.
  2. Het deeg moet daarna een beetje stroperig zijn.
    Giet het in een kleine broodvorm. Als topping kun je een handvol muesli naar keuze (eiwitmuesli is ook welkom) of wat noten/amandelen bovenop het deeg doen.
  3. Bak in de oven op 180 graden gedurende ca. 30 minuten. Als je van het brood sappig wilt hebben, haal het bananenbrood er dan iets voor het einde van de baktijd uit.

    Als je niet kunt wachten of weinig tijd hebt, kun je het brood ook in de magnetron bakken - hoogste instelling tot het deeg loslaat van de rand, dan nog ongeveer 20-30 seconden. Controleer of het gaar is.
Probeer het gewoon uit - het is snel te maken en erg lekker.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op