Recept

Blondies van kikkererwten met Bodylab Whey Protein

Kikkererwten met wei eiwit

Vandaag gaan we kikkererwtenblondies bakken! Kikkererwten behoren tot de peulvruchten, bevatten tal van belangrijke voedingsstoffen en staan ook bekend als afslankmiddel. Ze bevatten complexe koolhydraten, vezels, eiwitten en weinig vet. Kikkererwten kunnen alleen in recepten worden verwerkt als ze zijn gekookt. Ze worden in meerdere landen geteeld, bijvoorbeeld in Turkije, Noord-Afrika, India, Australie, Afghanistan, Pakistan en Spanje. In Mexico en India zijn kikkererwten in veel gerechten terug te vinden.
Kikkererwten worden vooral veel gebruikt in hartige gerechten, maar zijn in bakrecepten ook erg lekker. Zo worden ze ook in dit recept voor blondies gebruikt, waarbij de kikkererwten samen met Whey Protein zorgen voor een eiwit boost.

Flavor Flash - Jouw caloriearme smaakpoeder

Het caloriearme Flavor Flash poeder van Bodylab. Een poeder dat rijk is aan vezels, weinig vet en slechts een kleine hoeveelheid suiker bevat.

Voorbereidingstijd:
25 min
Kooktijd:
10 min
moeilijkheid:
gemiddeld

Ingrediënten:

Voor een portie

Voor het deeg

Mögliche Toppings oder weitere Zutaten

Bereiding:

  1. Meng voor het deeg van de kikkererwtenblondies het volkorenmeel (of de gemalen havervlokken of Pure Oats), bakpoeder, Whey Protein en Flavor Flash goed door elkaar. Giet de kikkererwten af en voeg ze samen met het ei toe aan de droge ingrediënten. Meng dit alles vervolgens tot een soepel deeg.
  2. - Kikkererwten kun je kant-en-klaar kopen in een blik of potje in de supermarkt, maar je kunt ook droge kikkererwten kopen. De droge kikkererwten moeten gekookt en een nacht geweekt worden in water, dit proces kost dus wat tijd.
  3. Als extra topping voor de kikkererwtenblondies of voor het beslag kun je naar eigen smaak andere ingrediënten toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bosbessen of blauwe bessen, ook de Bodylab Cacao Nibs Raw en Whey Protein Crisp passen goed bij dit recept. Voeg simpelweg een handvol toe en roer goed door het deeg.
  4. Vet een ovenschaal in (of bedek deze met bakpapier), giet het beslag voor de kikkererwtblondies erin en strijk glad.
    Bak ongeveer 30 minuten op 180 °C.
  5. Laat de blondie iets (of helemaal ) afkoelen, snij hem in stukken en decoreer eventueel met de Zero Sauce.
Kikkererwten zijn misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan bakken, maar probeer het eens! Niet alleen smaakt het lekker in hartige gerechten, het kan ook goed gebruikt worden om mee te bakken.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op