Blondies van kikkererwten met Bodylab Whey Protein
Vandaag gaan we kikkererwtenblondies bakken! Kikkererwten behoren tot de peulvruchten, bevatten tal van belangrijke voedingsstoffen en staan ook bekend als afslankmiddel. Ze bevatten complexe koolhydraten, vezels, eiwitten en weinig vet. Kikkererwten kunnen alleen in recepten worden verwerkt als ze zijn gekookt. Ze worden in meerdere landen geteeld, bijvoorbeeld in Turkije, Noord-Afrika, India, Australie, Afghanistan, Pakistan en Spanje. In Mexico en India zijn kikkererwten in veel gerechten terug te vinden.
Kikkererwten worden vooral veel gebruikt in hartige gerechten, maar zijn in bakrecepten ook erg lekker. Zo worden ze ook in dit recept voor blondies gebruikt, waarbij de kikkererwten samen met Whey Protein zorgen voor een eiwit boost.
Ingrediënten:
Voor een portieVoor het deeg
- 1 klein blikje kikkererwten
- 25 g volkorenmeel of gemalen havervlokken
- 20 g Bodylab Whey Protein (smaak naar keuze)
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 3-5 g Bodylab Flavor Flash (smaak naar keuze)
Mögliche Toppings oder weitere Zutaten
- 1 handvol bosbessen/blauwe bessen
- of ander fruit
- of/en Bodylab Cacao Nibs Raw
- of/en Bodylab Whey Protein Crisp
- Zero Sauce in caramel- of chocoladesmaak
Bereiding:
-
Meng voor het deeg van de kikkererwtenblondies het volkorenmeel (of de gemalen havervlokken of Pure Oats), bakpoeder, Whey Protein en Flavor Flash goed door elkaar. Giet de kikkererwten af en voeg ze samen met het ei toe aan de droge ingrediënten. Meng dit alles vervolgens tot een soepel deeg.
-
- Kikkererwten kun je kant-en-klaar kopen in een blik of potje in de supermarkt, maar je kunt ook droge kikkererwten kopen. De droge kikkererwten moeten gekookt en een nacht geweekt worden in water, dit proces kost dus wat tijd.
-
Als extra topping voor de kikkererwtenblondies of voor het beslag kun je naar eigen smaak andere ingrediënten toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bosbessen of blauwe bessen, ook de Bodylab Cacao Nibs Raw en Whey Protein Crisp passen goed bij dit recept. Voeg simpelweg een handvol toe en roer goed door het deeg.
-
Vet een ovenschaal in (of bedek deze met bakpapier), giet het beslag voor de kikkererwtblondies erin en strijk glad.
Bak ongeveer 30 minuten op 180 °C. -
Laat de blondie iets (of helemaal ) afkoelen, snij hem in stukken en decoreer eventueel met de Zero Sauce.