Recept
Bosbessenmuffins met Whey Protein
Vandaag hebben we een heerlijk recept voor je – bosbessenmuffins met een extra portie proteïne!
Ingrediënten:
Voor +/- 10 bosbessenmuffins- 100 g magere kwark
- 1 eiwit
- 1 banaan
- 25 g havervlokken
- 35 g Bodylab Whey Protein in smaak 'ccokies & creme'
- 5 g bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1-2 TL aromapoeder (smaak 'straciatella' of 'vanille')
- en/of 1-5 druppels Bodylab Flavour Drops ('straciatella' of 'vanille)'
- indien nodig nog een beetje extra zoetstof
- 50 g bosbessen
Bereiding:
-
Snijd de banaan in kleine stukjes en prak vervolgens fijn met een vork. Doe de magere kwark, het eiwit en de bananenpulp in een mengkom. Voeg de havervlokken, Bodylab Whey Protein in de smaak "Cookies & Cream", bakpoeder, een snufje zout en een aromapoeder of Bodylab Flavour Drops in de smaak ‘stracciatella’ of ‘vanille’ toe en mix tot een gladde massa.
Voeg naar smaak meer zoetstof toe. -
Was de verse bosbessen, laat ze uitlekken of dep ze droog en voeg ze toe aan het beslag. Spatel het er voorzichtig door met een lepel.
Als je geen verse bessen bij de hand hebt, kun je ook diepvriesbessen of blauwe bessen uit een potje gebruiken. -
Bekleed een muffinblik met 6 (of meer) holtes met de juiste muffinvormpjes en verdeel het beslag er gelijkmatig in (het beslag zal ongeveer 10-12 kleine of 6-7 grote muffins maken).
-
Bak in de voorverwarmde oven op ongeveer 200°C (boven- en onderwarmte) gedurende ongeveer 12-15 minuten - kijk af en toe even in de oven om te controleren of ze niet te donker worden.
Eetsmakelijk!