Recept
Bosbessentaart met een extraatje voor sporters
Zin in iets NIEUWS? Sarah heeft weer getoverd en een echte eyecatcher gemaakt. Een super lekkere bosbessentaart - niet alleen voor op zondag.. :)!
Ingrediënten:
Voor 2 personen (Ø 12 cm taartvorm)Ingrediënten voor de bodem
- 20 g gemalen havervlokken of oats
- 20 g bloem naar keuze
- 20 g gemalen noten naar keuze
- 10 g BL24 Whey Protein in de smaak van hazelnootchocolade
- 10 g BL24 100% Peanutbutter
- 50 g appelmoes
- 50 g kwark
- 50 ml melk
- 1 ei
- 5 g bakpoeder
- 1-3 druppels BL24 Flavour Drops naar smaak
Ingrediënten voor de kwarkcrème en topping
- 50 g kwark
- melk naar behoefte
- Flavour Drops naar behoefte
- Zoetheid naar behoefte met b.v. GymQueen Sugar Zero
- 2 handen vol bosbessen of fruit naar keuze
- ca. 5 Wafer Balls
Bereiding:
-
Doe alle droge ingrediënten, Pure Oats of gemalen havervlokken, bloem, gemalen noten, Whey Protein en bakpoeder in een kom en meng dit goed door elkaar.
-
De andere ingrediënten - pindakaas, appelmoes, kwark, melk, ei - toevoegen en met de droge ingrediënten mengen tot een glad deeg ontstaat.
-
Gebruik naar smaak en behoefte Flavour Drops om extra zoetigheid en smaak toe te voegen.
-
Het deeg in een vorm van 12 cm gieten en ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken. (Indien nodig, test met een vork of stokje, het deeg moet goed doorbakken zijn). Laat het afkoelen na het bakken.
-
Voor de smaak van de crème, meng de kwark met een beetje melk of water. Als je wilt, kun je wat Whey Protein toevoegen, maar de crème moet relatief stevig blijven, zodat het niet van de gebakken basis afloopt.
Giet de kwarkcrème op het afgekoelde taartdeeg en versier met vers fruit - Sarah heeft in deze versie voor heerlijke bosbessen gekozen, maar je kunt fruit naar keuze gebruiken - maar snijd ze in kleine stukjes. -
Wie wil kan wat Wafer Balls toevoegen als laatste topping.
Geniet ervan en neem een kijkje in onze recepten als je meer ideeën nodig hebt voor een kleine Whey-portie bij je koffie.