Recept
Cake bowl met vers fruit
Bowl zijn erg trendy, koken en bakken uit één pan is praktisch en gaat meestal snel en gemakkelijk. Vandaag hebben we een heerlijke cake bowl voor jullie, met een beetje proteïne extra en een vleugje exotisme.
Ingrediënten:
Voor één portieVoor het deeg
- 100 g gekookte pompoen
- 15 g Bodylab Whey Protein (kokos)
- 5 g kokosmeel
- 10 g amandelmeel
- 1 snufje bakpoeder
- 2 snufje guarpitmeel
- 1 klein Ei
- 10 g sprankelend water
- 5-10 g Erytritol of suiker
- 1-5 druppels Bodylab Flavour Drops
- 10 g gehakte amandelen
- 12 g Bodylab Cacao Nibs Raw
Als topping
- 100-200 g roomkaas
- Bodylab Whey Protein
- wat water of een melkvariant
- fruit naar keuze
- gehakte amandelen of andere noten
- kokosrasp
- meer Bodylab Cacao Nibs
Bereiding:
-
Was de pompoen, snijd hem in kleine stukjes en kook hem tot hij zacht is. De uitgelekte pompoenstukjes pureren met een vork of pureren met een staafmixer tot een romige massa ontstaat.
Whey Protein van Bodylab in de smaak kokos, kokosmeel, amandelmeel, gemalen amandelen, bakpoeder en guarpitmeel mengen en toevoegen aan de pompoenpuree. Meng alles goed. -
Voeg het ei, het bruiswater en Bodylab Flavour Drops naar behoefte toe en roer goed door. Kies Flavour Drops naar smaak, als je iets exotischer en kokossmaak wilt kun je de smaak kokos toevoegen, maar vanille of chocolade werken ook.
Verhit de gehakte amandelen in een pan met antiaanbaklaag en laat ze lichtjes bruin worden. Voeg de Erythrit toe, meng en laat onder voortdurend roeren karamelliseren.
Voeg toe aan de reeds gemengde ingrediënten en roer nogmaals goed. -
Verwarm de oven voor op ca. 180°C (heteluchtoven).
Giet het beslagmengsel in een ovenschaal en bestrooi het met een paar eerste Bodylab Cacao Nibs naar smaak en bak het ongeveer 20 minuten.
De cake kan ook in de magnetron worden gebakken - kies een geschikte bak en bak op matig wattage tot de cake loslaat van de rand. -
Haal de afgewerkte cake uit de oven of magnetron en laat minstens een beetje afkoelen.
Kies een roomkaas naar keuze als basis voor de topping, smeer die op de cake en top af met fruit naar keuze. Seizoensvruchten, bessen van alle soorten en ook granaatappelpitten zijn geschikt. Als de roomkaas die je kiest te stevig is, kun je wat Whey Protein mengen met water of melk en dit door de roomkaas spatelen om het wat romiger en smeerbaarder te maken. Dit zorgt ook voor een extra proteïne boost. :).
Wie nog meer toppings nodig heeft - er passen altijd wel een paar kokosschilfers, extra Cacao Nibs of gehakte noten/amandelen in als klap op de vuurpijl.
Voel je vrij om te proberen en geniet warm, lauw of koud. Variaties in de keuze van de weismaak, de smaak van de Flavour Drops en de toppings zijn altijd mogelijk en kunnen naar persoonlijke voorkeur worden gekozen. Je kunt nog veel meer heerlijke receptideeën vinden op Bodylab.nl. Kijk maar eens. :)