Recept
Chocolade-banaantaart
Dit recept is speciaal voor alle taartfans – trakteer jezelf na de training op een heerlijk stukje taart. Deze chocolade-banaantaart bestaat uit een superlekkere combinatie van chocolade, banaan en een extra portie proteïne.
Ingrediënten:
Voor één portieVoor de bodem:
- 30 g Bodylab24 Whey Protein (in de smaak chocolade)
- 60 g Bodylab24 Pure Oats
- 15 g cacaopoeder
- 2 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- ca. 100 ml melk naar keuze
- Zoetstof naar keuze
- of Bodylab24 Flavour Drops - smaak banaan
- 1 banaan
Voor de vulling:
- 250 g Skyr naturel
- 1 banaan
- 20 g Bodylab24 Whey Protein (smaak naar keuze)
- Zoetstof naar keuze
- of Bodylab24 Flavour Drops - smaak banaan
- Cacao Nibs
- en/of chocoladesaus, bijvoorbeeld Bodylab24 Zero Sauce (in de smaak chocolade)
- en/of hagelslag
Bereiding:
-
Meng de ingrediënten voor de bodem van de chocolade-banaantaart (Whey Protein, Pure Oats, ), cacao, ei, bakpoeder, melk, banaan (geprakt) en zoetstof naar keuze (bijvoorbeeld Flavour Drops). Verspreid dit vervolgens over de bodem van een bakvorm. Bak dit voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
-
Laat de taartbodem iets afkoelen en schep wat cake uit het midden van de bodem. Schep hier niet alles weg, zorg dat er nog een dunne laag taart is.
Zet deze cakekruimels opzij, ze worden later gebruikt als topping voor de taart. -
Pureer voor de vulling de banaan en meng deze vervolgens met Skyr, Whey Protein, Sen zoetstof naar keuze. Verdeel deze vulling gelijkmatig over de taartbodem.
Als je wilt kun je onder of boven de vulling nog een in stukjes gesneden banaan doen.
Strooi als topping de achtergehouden cakekruimels over de vulling. Je kunt ook Cacao Nibs, chocoladesaus en/of hagelslag toevoegen.
KLAAR!
Eetsmakelijk!