Recept
Chocolade laagjescake met wei eiwit
Een lekkere chocolade laagjescake overgoten met romige pindakaas, verrijkt met Whey Protein voor een extra portie eiwitten. Wat wil je nog meer? Perfect voor je training of als tussendoortje. Soms moet je namelijk gewoon een cheat day hebben.
Ingrediënten:
Voor één persoonVoor het beslag
- 25 g griesmeel
- 20 g gemengde havervlokken - bijvoorbeeld Bodylab Pure Oats
- 20 g speltmeel
- 20 g Bodylab24 Whey 'vanille'
- 50 g appelmoes
- 1 ei
- 5 g bakpoeder
- ca. 80 ml melk
- 10 g cacaopoeder
- 1 snufje kaneel
- zoetstof naar keuze
Voor de custard laag
- 20 g puddingpoeder amandel
- 150 ml melk of water
- zoetstof naar keuze
Voor de topping
Bereiding:
-
Meng voor het beslag griesmeel, gemengde havervlokken (bijvoorbeeld Bodylab24 Pure Oats), speltmeel, Bodylab24 Whey 'vanille', appelmoes, 1 ei, bakpoeder, cacaopoeder en melk tot een glad geheel. Voeg een zoetstof naar keuze en kaneel naar smaak toe.
-
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak dit ongeveer 20 minuten op 180 graden.
-
Voor de custardlaag: Bereid het amandelpuddingpoeder met melk/water en zoetstof naar keuze volgens de verpakking. Dit zal zorgen voor een stevig mengsel.
-
Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen. Snijd deze vervolgens overdwars in drie gelijke delen. Besmeer het onderste deel met de helft van de custard, leg dan het middelste deel erop en besmeer deze de rest van de custard. Leg hier vervolgens het bovenste deel van de taart op.
-
Laat de cake en nacht in de koelkast staan.
Voor het serveren kan 100% Peanut Butter worden gebruikt als topping. Geniet van de cake en veel plezier met smullen!
Je hebt voor dit recept een kleine taartvorm nodig.