Recept
Chocolade-pindakaas cake
Sarah - (saeryberry) heeft vandaag weer een heerlijk recept – een chocolade-pindakaas cake!
Ingrediënten:
Voor één cakeVoor de bodem:
- 30 g Bodylab24 Whey Protein (Chocolade)
- 60 g Bodylab24 Pure Oats
- 15 g cacaopoeder
- 2 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- ca. 100 ml melk naar keuze (bijvoorbeeld magere melk, sojamelk, etc.)
- - Zoetstof naar keuze (bijvoorbeeld 'Erythrit')
- Flavour Drops naar keuze
Voor de creme:
- 1 zakje karamelpudding poeder
- 350 ml melk naar keuze
- - Zoetstof naar keuze en smaak (bijvoorbeeld Flavour Drops of Erythrit)
Voor de topping:
- 30 g High Protein Peanut Butter Powder
- of 30-40 g 100% Peanut Butter
- 2 blaadjes gelatine
- - Andere toppings naar keuze en smaak (bijvoorbeeld stukjes proteïnereep of karamelbolletjes)
Bereiding:
-
Meng de ingrediënten voor de bodem (Bodylab24 Whey Protein (Chocolade), Pure Oats, cacaopoeder, eieren, bakpoeder, melk, zoet (Erythrit) of Flavour Drops goed met elkaar en giet het beslag vervolgens in een ingevette springvorm met een diameter van ongeveer 18cm. Plaats de springvorm voor 20 minuten in een oven van 180 graden.
-
Bereid in de tussentijd de karamelpudding volgens de verpakking – gebruik hierbij wel de eerder aangegeven hoeveelheid melk (350ml) en niet meer. Anders wordt de pudding te dun.
Laat de bodem afkoelen nadat je hem uit de oven hebt gehaald, maar haal hem niet uit de springvorm. Verdeel de pudding gelijkmatig over de warme bodem. -
Voor de topping week je de gelatineblaadjes in water en meng je de pindakaas met een klein beetje water zodat deze goed smeerbaar is. De pindakaas moet een soort dikke saus zijn, warm dit vervolgens op en los de geweekte gelatineblaadjes erin op. Verdeel dit mengsel over de bovenkant van de taart.
Laat vervolgens 3-4 uur afkoelen en geniet!
Eetsmakelijk!