Recept

Chocolade roomkaas Hefeschnitte met Caseïne

Chocolade roomkaas Hefeschnitte met Caseïne

Chocolade roomkaas Hefeschnitte met een extra portie caseïne. Ideaal als kleine snack en ook gewoon erg lekker!

De beste caseïne voor langdurige eiwitvoorziening

Bodylab’s Day & Night caseïne - voorzie u spieren continu van belangrijke aminozuren.

Voorbereidingstijd:
60 min
Kooktijd:
16 min
moeilijkheid:
gemiddeld

Ingrediënten:

Voor een portie

Voor het deeg

Topping

Aanvullend materiaal

  • 1 kleine ronde taartvorm
  • en een Staafmixer

Bereiding:

  1. Doe alle droge ingrediënten (Micellar Casein,, verschillende soorten meel, sojavlokken, zoetstof, cacaopoeder en gist) in een kom en meng dit goed. Je kunt voor dit recept ook gewoon tarwe- of speltmeel gebruiken. Als je volkorenmeel gebruikt is het belangrijk om hier iets minder van te gebruiken, anders wordt het deeg te droog.
  2. De cactusvijg is het hoogtepunt van dit recept. Het heeft meestal een licht zoetzure smaak, vergelijkbaar met die van peren. Voor ons recept schil je de cactusvijg (pas op voor de stekeltjes) en plet je deze om hem vervolgens te verwerken met de staafmixer.
    Voeg de cactusvijg samen met het eiwit en een beetje (!) appelciderazijn, voeg dit vervolgens toe aan de droge ingrediënten. Mix het mengsel tot het deeg slechts een beetje plakkerig is.
  3. Voeg als laatste ingredient een snufje zout toe aan het deeg en kneed het nogmaals goed door (als je je handen lichtvochtig maakt blijft het deeg minder plakken). Rol vervolgens het deeg uit in de vorm van een rechthoek op een beetje bloem.
  4. Besmeer de uitgerolde rechthoek met de roomkaas, besprenkel met erythritol, suiker of een andere suikervervanger, voeg kaneel, gehakte amandelen en wat cacao of kaneel toe (naar persoonlijke voorkeur). Snijd in gelijke stukken en rol deze op. Leg de broodjes naast elkaar in de vorm en laat ze vervolgens ongeveer 3/4 uur rijzen. De broodjes moeten groter zijn geworden.
  5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten - 15 minuten op 190 graden en daarna nog 10-15 minuten afgedekt op 180 graden.

    Laat de broodjes iets afkoelen en gebruik eventueel vanille- of chocoladesaus als topping
Probeer het uit en genieten maar!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op