Recept
Chocolade roomkaas Hefeschnitte met Caseïne
Chocolade roomkaas Hefeschnitte met een extra portie caseïne. Ideaal als kleine snack en ook gewoon erg lekker!
Ingrediënten:
Voor een portieVoor het deeg
- 20 g Bodylab Micellar Casein (smaak chocolate)
- 15 g gouden lijnzaadmeel
- 10 g lupinemeel
- 10 g sojavlokken
- ca. 20 g erythritol (of een andere zoetstof)
- 3 g cacaopoeder
- 1,5 g guargom
- 0,6 g droge gist
- 70 g cactusvijg
- 10 g eiwit
- beetje appelazijn
- beetje zout
Topping
- 20 g roomkaas
- 10-15 g erythritol (of een andere zoetstof)
- eventueel 10-15 g gehaktenoten/amandelen
- eventueel kaneel
- eventueel cacaopoeder
Aanvullend materiaal
- 1 kleine ronde taartvorm
- en een Staafmixer
Bereiding:
-
Doe alle droge ingrediënten (Micellar Casein,, verschillende soorten meel, sojavlokken, zoetstof, cacaopoeder en gist) in een kom en meng dit goed. Je kunt voor dit recept ook gewoon tarwe- of speltmeel gebruiken. Als je volkorenmeel gebruikt is het belangrijk om hier iets minder van te gebruiken, anders wordt het deeg te droog.
-
De cactusvijg is het hoogtepunt van dit recept. Het heeft meestal een licht zoetzure smaak, vergelijkbaar met die van peren. Voor ons recept schil je de cactusvijg (pas op voor de stekeltjes) en plet je deze om hem vervolgens te verwerken met de staafmixer.
Voeg de cactusvijg samen met het eiwit en een beetje (!) appelciderazijn, voeg dit vervolgens toe aan de droge ingrediënten. Mix het mengsel tot het deeg slechts een beetje plakkerig is. -
Voeg als laatste ingredient een snufje zout toe aan het deeg en kneed het nogmaals goed door (als je je handen lichtvochtig maakt blijft het deeg minder plakken). Rol vervolgens het deeg uit in de vorm van een rechthoek op een beetje bloem.
-
Besmeer de uitgerolde rechthoek met de roomkaas, besprenkel met erythritol, suiker of een andere suikervervanger, voeg kaneel, gehakte amandelen en wat cacao of kaneel toe (naar persoonlijke voorkeur). Snijd in gelijke stukken en rol deze op. Leg de broodjes naast elkaar in de vorm en laat ze vervolgens ongeveer 3/4 uur rijzen. De broodjes moeten groter zijn geworden.
-
Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten - 15 minuten op 190 graden en daarna nog 10-15 minuten afgedekt op 180 graden.
Laat de broodjes iets afkoelen en gebruik eventueel vanille- of chocoladesaus als topping
Probeer het uit en genieten maar!