Recept
Chocoladetaart met proteïne uit de magnetron
Tim heeft vandaag een recept voor ons dat je in de magnetron kunt bereiden – een lekkere caloriearme chocoladetaart met veel proteïnen. Een ideaal alternatief voor een proteïnereep of shake.
Ingrediënten:
Für 1 Kuchen- 50 g magere kwark
- 1 eiwit
- 15 g spelt- of havervlokken
- 1/2 rijpe banaan
- 15 g Bodylab24 Protein-6 in de smaak ‘melkchocolate’
- of 15 g Bodylab Micellar Casein in de smaak ‘melkchocolate’
- of 15 g Bodylab Whey Protein in de smaak ‘melkchocolate’
- en/of 1-3 druppels Bodylab Flavour Drops bijvoorbeeld in de smaak ‘melkchocolade’
- 5 g bakpoeder
- eventueel Bodylab24 Zero Sauce
Bereiding:
-
Weeg de ingrediënten voor de magnetronchocoladetaart af en doe dit in een mengkom. (Wei eiwit powder naar keuze - Protein-6 of Casein Miccelar of Whey-Protein) in smaak 'melkchocolate'.
Pureer de banaan tot een glad mengsel en voeg deze toe aan de rest van de ingrediënten. Zoet naar smaak met de Flavour Drops. Wanneer je de taart iets minder zoet wilt hebben kun je deze achterwege laten.
Mix alles goed met de handmixer. -
Giet het beslag in een geschikte bakvorm. Zet de chocoladetaart met proteïne voor 6 minuten in een magnetron van 750 watt – klaar!
Eet smakelijk!