Zo maak je de lekkerste whey pannenkoeken
Zondag is pannenkoekendag! Tenminste, dat was voordat je goed op je voeding ging letten en meerdere keren per week in de sportschool te vinden was. Nu eet je liever geen pannenkoeken meer. De suikers en snelle koolhydraten die in een normale pannenkoek terug te vinden zijn, komen je prestaties en gains in de sportschool niet ten goede. Toch? Als je wilt genieten van een lekkere pannenkoek, maar tegelijkertijd ook voldoende eiwitten en langzame koolhydraten binnen wilt krijgen, dan hebben we voor jou de oplossing: whey pannenkoeken. Je maakt ze met een simpel recept, ze zitten bomvol eiwitten én het is ontzettend lekker. Zo lijkt het alsof je van een cheat meal aan het genieten bent, terwijl je eigenlijk de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Wat is lekker op een eiwit pannenkoek? Ter garnering kan je verschillende producten gebruiken. Wel is het belangrijk om te bedenken of je de pannenkoek gezond wilt beleggen. Een zoete pannenkoek kan lekker zijn, maar met suiker en stroop gaat het idee van een gezonde eiwit pannenkoek de mist in. Kies liever voor een van de volgende toppings: Suikervrije jam Notenpasta Kwark met kaneel Huttenkase met kaneel Vers fruit Geraspte kokos Heb je geen zin in iets zoets, en ga je liever voor een hartige pannenkoek? Probeer dan de volgende combinaties eens uit: Spinazie en gerookte zalm Kip, paprika, uien en champignons Geitenkaas en biet Spinazie, feta en pijnboompitjes Kant en klaar Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Dan kan je natuurlijk ook altijd voor /bodylab24-protein-6-pancakes-1000g.html gaan. Protein-6 Pancakes is zonder twijfel onze meest verkochte eiwitpannenkoek. Meng de poeder met wat melk in een blender of shakebeker, even schudden en je bakt ze als een gewone pannenkoek. Te koop in de smaken Sweet Vanilla, Blueberry en Banana Chocolate.
Ingrediënten:
voor drie pannenkoekeningrediënten
- 2 scoops Whey Protein
- 1 banaan
- 2 eieren
Bereiding:
-
Mix de whey eiwitpoeder, banaan en eieren met behulp van een mixer tot een glad beslag.
-
Verhit een klein beetje olijfolie of kokosolie in een pan op hoog vuur. Wacht echt tot de pan heet is, bij een lauwwarme pan zal de pannenkoek niet goed bakken.
-
Giet een beetje beslag in de pan. Zet de pan vervolgens op middelmatig tot zacht vuur. Pas op dat je niet te veel beslag in de pan giet. Liever 6 kleine, mooie pannenkoeken dan 2 mislukte.
-
Wacht een paar minuten. Als de onderkant van de pannenkoek stevig genoeg is, kan je ‘m omdraaien. Laat ook de bovenkant van de pannenkoek nog even bakken. Serveer de pannenkoek met garnering naar keuze.