Recept
Fitness cheesecake met bosbessen bij Bodylab
Een lekkere fitness cheesecake werkt altijd en als er een extra portie proteïne in zit. Dit is een echte highlight, vooral voor sporters. Je hebt de keuze tussen verschillende Whey smaken. Gegratineerd met bosbessen (andere vruchten kunnen natuurlijk ook gebruikt worden) ziet het er ook goed uit en verbetert het niet alleen de zondagmiddag.
Ingrediënten:
Voor één of twee personen- 200 g magere kwark
- 200 g roomkaas (als je op je lijn wilt letten, kies dan voor een vetarme variant)
- 25 g haverflokken
- of Bodylab24 Pure Oats
- 1 ei
- 25 g Bodylab24 Whey Protein Vanille
- of Bodylab24 Whey Protein Lemon Cheesecake
- of Bodylab24 Whey Protein Blueberry
- 20 g Bodylab24 100% Erythrit
- 200 g bosbessen/blauwe bessen
- 2 g Coco Oil
Bereiding:
-
Was de bosbessen/ blauwe bessen, laat ze goed uitlekken en zet ze even opzij. Kies een smaak van Bodylab24 Whey Protein, meng het met Bodylab24 Pure Oats of havervlokken in een kom, voeg de overige ingrediënten voor de Fitness Cheesecake toe (behalve de bosbessen en de kokosolie) en verwerk het tot een glad deeg.
-
Verwarm de oven voor op 160°C circulatielucht, smeer een kleine springvormige pan (18 cm vorm) in met kokosolie (of een neutraal alternatief) of bekleed deze met bakpapier.
-
Voeg de uitgelekte bosbessen / blauwe bessen als laatste ingrediënt toe aan het deeg van de Fitness Cheesecake, eventueel met behoud van een handvol als topping.
Doe het deeg in de springvorm en spreid de resterende bessen uit. -
Bak in de oven voor 35-45 minuten. De cake als er bij het bakken met een mes of vork geen deegresten aan het mes/vork blijven kleven. Zorg er tussendoor voor dat de taart niet te donker wordt, bij twijfel de laatste 5-10 minuten afdekken met aluminiumfolie.
-
Je kunt van de Fitness Cheesecake met nog warme of afgekoelde bosbessen genieten - al naar gelang jouw behoeften en persoonlijke voorkeuren. Een topping met een chocoladedessertensaus past ook perfect.
Veel succes en geniet ervan!