Recept
Flammkuchen met proteïne
Geraffineerd, heerlijk en supermakkelijik: Flammkuchen met proteïne uit eigen oven. Belegd naar persoonlijke voorkeur en verrijkt met onze Bodylab Whey Protein Isolate voor een extra portie proteïne tijdens lunch of diner.
Ingrediënten:
Voor één bakplaatIngrediënten voor de bodem:
- 80 g geraspte kaas
- 3 schepjes Bodylab Whey Isolat (neutraal van smaak)
- 2 eetlepels kwark (of mascarpone)
- 2 eieren
Ingrediënten voor de crème:
- 1/2-1 beker crème fraîche
- 3-5 lenteuitjes
- 3 plakjes ham (je kunt zowel rauwe ham als gekookte ham gebruiken)
- Bieslook naar smaak
Bereiding:
-
Meng de geraspte kaas, eieren, Bodylab Whey Protein Isolat en kwark goed door elkaar en verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Verwarm de oven voor op 150°C en plaats de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven op boven-/onderwarmte.
-
Was ondertussen de lente-uitjes en de bieslook en snijd ze in ringetjes. Snijd ook de ham in stukjes. Je kunt gekookte of rauwe ham gebruiken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Klassiek wordt spek meestal toegevoegd aan een flammkuchen, maar dit is meestal minder geschikt voor een sportvoedingsconcept. Daarom hebben we in ons voorbeeld gekookte ham gebruikt.
-
Haal de bodem na 20 minuten uit de oven en laat hem iets afkoelen.
Besmeer eerst met de crème fraîche en bedek gelijkmatig met alle andere ingrediënten.
Wij hebben voor dit voorbeeld gekozen voor een klassieke topping, maar deze kan natuurlijk worden aangepast naar persoonlijke voorkeur. Flammkuchen smaakt ook heerlijk met paprika en tomaat, maar bijvoorbeeld ook met spinazie, uien en tonijn. Probeer het gewoon eens uit. -
Plaats de bakplaat hierna nog ongeveer 5 minuten in de oven om alles op te warmen.
Warm en koud lekker – kan ook koud worden meegenomen naar werk de volgende dag.
Geniet ervan – alleen of met vrienden! Bijvoorbeeld perfect op elk (sport)feest of als voorbereiding op een avondtraining.