Recept
Framboos Cheesecake met Whey Protein
Voor alle taartliefhebbers – deze frambozen cheesecake van Sarah (https://www.instagram.com/saeryberry/) is écht heel lekker.
Ingrediënten:
Voor één taartVoor de bodem:
- 200 g magere kwark
- 50 g havermout
- 50 g bloem
- 15 g Bodylab24 Whey Protein i(smaak naar keuze)
- 5 g bakpoeder
- 5 g kaneel
- Bodylab Flavour Drops
- of een andere zoetstof
Voor de cheesecakelaag:
- 300 g kwark
- 300 g rroomkaas (light)
- 2 eieren
- 20 g Bodylab24 Whey Protein in smaak 'Vanille'
- Zoetstof naar keuze
- 250 g frambozen (als je bevroren gebruikt, laat ze dan eerst ontdooien)
- 30 g cacaopoeder
Voor een chocoladeglazuur:
- 50 g chocolade
- 5 g kokosolie
Bereiding:
-
Meng alle ingrediënten voor de bodem met elkaar en kneed dit totdat het een soepel deeg is. Voeg wat extra bloem toe wanneer het nog te veel plakt.
Rol het deeg vervolgens uit en leg het in een springvorm (ongeveer 18cm diameter). -
Meng voor de cheesecakelaag kwark, roomkaas, eieren, Bodylab24 Whey Protein uen zoetstof/smaakstof naar keuze tot een glad mengsel. Meng 1/3 van deze crème met het cacaopoeder en verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de springvorm.
Leg de frambozen als tussenlaag op het cacaomengsel en verdeel vervolgens de rest van de crème erover. -
Bak ongeveer 30 minuten in de oven op 180°C, laat de taart hierna ongeveer een half uur in de warme maar uitgeschakelde oven kan blijven staan.
Na het afkoelen kun je eventueel een chocoladeglazuur maken. Smelt de chocolade en kokosolie Au bain-marie, in de magnetron of in een pannetje en verdeel over de taart.
Veel plezier met het maken en eten van de taart!