Recept
High Protein chocolade brownies
Tim heeft vandaag een heerlijk recept voor proteïnerijke brownies voor ons - vol met eiwitten en tevens een goed alternatief voor de calorierijke klassieker.
Ingrediënten:
Voor een bakvorm van 20x20cm- 1 rijpe banaan
- 50 g havervlokken
- 30 g Bodylab Protein-6 in chocoladesmak
- of 30 g Bodylab Whey Protein iin chocoladesmak
- 90 g magere kwark
- 20 g cacaopoeder
- 60 ml magere melk
- 5 g bakpoeder
- - Als je wilt, kun je fruit en/of noten toevoegen. De klassiekers zijn kersen en walnoten, maar het smaakt ook heerlijk met bosbessen en gehakte amandelen, etc.
Bereiding:
-
Prak de banaan met een vork en mix dit vervolgens met de mixer in een grote kom met de overige ingrediënten (havervlokken, Protein-6 of Whey Protein, magere kwark, cacaopoeder, melk en bakpoeder).
Fruit en noten kunnen op het einde door het mengsel worden geschept. -
Verwarm de oven voor op 170°C en giet het beslag van de brownies in een met bakpapier beklede bakvorm, verdeel het beslag goed.
De brownies zijn goed te bewaren en/of in te vriezen, wanneer je ook voor vrienden gaat bakken kun je 2/3 keer de hoeveelheid ingrediënten gebruiken en de grotere hoeveelheid beslag in een grotere bakvorm verspreiden. -
Zet de bakvorm met het beslag voor ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven. Kijk af en toe hoe het gaat – het deeg moet niet te doorbakken zijn.
Wanneer je klaar bent kun je de bakvorm uit de oven halen, laat de brownies vervolgens even afkoelen. De High Protein brownies zijn vooral lekker wanneer ze lauwwarm zijn. Wanneer je niet op de calorieën hoeft te letten kun je als topping slagroom en/of vanille-ijs gebruiken.
Eet smakelijk!