JLO’s favoriete Boerenkool salade
Als je aan boerenkool denkt, denk je vast niet direct aan een lekkere salade. Toch is deze groente echt heerlijk om als salade te gebruiken. Het is niet voor niets dat dit ook een van JLO’s favoriete salades is. Boerenkool, of Kale zoals de Amerikanen zeggen, is helemaal terug van weggeweest. Het zit boordevol vitamines en mineralen. En zeker wanneer het ongekookt in een salade verwerkt wordt is deze oerhollandse groenten wat ons betreft een blijvertje!
Ingrediënten:
Voor één persoonWat heb je nodig?
- 1 bosje boerenkool
- 100 g pompoenpitten
- 50 g queso (mexicaanse kaas)
- 2 el verse citroensap
- 10 dl extra vergine olijfolie
- 1 grotje sjalot, fijn gehakt
- zout
Bereiding:
-
Je begint met het roosteren van de pompoenpitten. Wanneer je de pompoenpitten iets roostert haal je de smaak omhoog en zorg je ervoor dat het een iets getoaste smaak krijgt.
-
Was de boerenkool in een vergiet en droog daarna goed. Snij de boerenkool en verwijder de harde stelen.
-
Meng in een schaaltje de citroensap, olijfolie, sjalot en zout voor de dressing. Snij, rasp of verkruimel de kaas in kleine stukjes.
-
Verdeel de dressing over de boerenkool en doe daar de kaas en de pompoenpitten overheen. Je kan deze salade in een leuke schaal serveren of verdelen over 6 borden. Enjoy!