Recept
Kabeljauw met Mosterd en citroen uit de oven
Een eiwitrijk, gezond en lekker recept. Ideaal voor sporters en mensen die een eiwitdieet volgen. Maak je stukje kabeljauw op een verantwoorde manier klaar!
Ingrediënten:
Voor één persoonWat heb je nodig?
- 200 g kabeljauw
- 1 citroen
- 30 g grove mosterd
- zout, peper
- 6 el olijfolie
Bereiding:
-
Snij de schil van de citroen en snij deze in fijne reepjes. Kook de reepjes twee minuten in een klein laagje water en giet ze af. Als je de schil verwijdert is er een witte laag zichtbaar die tussen het vruchtvlees en de schil zit. Rasp deze witte laag van de citroen af.
-
Vet een braadslee in met wat olijfolie en leg de stukjes kabeljauw met wat tussenruimte in de braadslee. Smeer een dun laagje mosterd over de kabeljauw, ongeveer een klein theelepeltje. Strooi de gemalen citroenrasp over de vis. Voeg wat versgemalen peper en zout toe en verdeel de reepjes citroenschil over de vis. Giet nog een heel klein beetje olijfolie over de vis.
-
Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Dek de schaal af met aluminium folie en doe de schotel ongeveer 12 minuten in de oven.
-
Haal de schaal na 12 minuten uit de oven. Verwijder de aluminiumfolie en doe de schaal nogmaals een minuut of 4 in de oven zodat de bovenkant knapperig kan worden. Indien je een oven hebt met een gril is het ook een aanrader om even de gril functie/bovenwarmte aan te zetten. De vis kan zo op het bord en is lekker te combineren met een frisse salade en/of verse gekookte groente.