Recept
Kokos-vanille mugcake met mandarintjes of sinaasappel
Heb je zin in een snel en gemakkelijk te bereiden tussendoortje? Dan is deze kokos-vanille mugcake met mandarijntjes of sinaasappel echt wat voor jou!
Ingrediënten:
Voor één kokos-vanille mugcake- 250 g Skyr
- 25 g kokosmeel
- 5 g custardpoeder vanille (zonder suiker)
- 15 g Bodylab24 Whey Protein in de smaak ‘Pistachio’
- 10 g volkoren boekweitmeel
- 1 eiwit of een heel ei
- 1 scheut melk
- 5 g chiazaad
- 1-3 druppels Bodylab24 Flavour Drops in bijvoorbeeld ‘Cinnamon Roll’ of ‘Vanille’
- optioneel 1 theelepel vanille aroma
- en/of 1 theelepel kaneel
Topping
- mandarijnen
- of sinaasappels
Bereiding:
-
Meng alle droge ingredienten (kokosmeel, custardpoeder, Bodylab24 Whey Protein, volkoren boekweitmeel, chiazaad en eventueel vanille en kaneel) goed door elkaar.
-
Meng de andere ingredienten, skyr, ei(wit) en een beetje melk in een andere kom tot een romig mengsel. Voeg hier vervolgens de droge ingredienten aan toe en meng het tot een gladde massa. Zoet het geheel naar smaak met Flavour Drops.
-
Snij vervolgens de mandarijnen of sinaasappels in stukjes. Doe het beslag in een magnetronbestendig bakje (niet te klein, het beslag zal namelijk nog rijzen) en verdeel de mandarijnstukjes erover als topping.
-
Voor ongeveer 6 minuten op 800w in de magnetron. Laat vervolgens iets afkoelen en geniet!
Probeer het uit en laat de kokos-vanille mugcake je smaken!