Recept

Koolhydraatarme courgettepizza – altijd lekker en gemakkelijk te variëren

Koolhydraatarme courgettepizza

Ben je dol op pizza en courgette? Maar zit je momenteel in een koolhydraatarme fase en wil je koolhydraten het liefst zo veel mogelijk vermijden? Dan hebben we een heel eenvoudig en lekker recept voor je. De koolhydraatarme courgettepizza is snel te maken en past in elke dieetfase. Probeer het gewoon eens uit!

Kooktijd:
45 min
moeilijkheid:
eenvoudig

Ingrediënten:

Voor één Low Carb courgettepizza

Bodem

  • 2 kleine/medium courgettes
  • 1-2 eieren (afhankelijk van de grootte van de courgettes)
  • knoflookzout
  • peper

Topping

  • geheel naar eigen smaak (bijv. tomatensaus, kaas, salami, diverse groenten…)

Bereiding:

  1. Rasp de courgettes fijn of iets grover afhankelijk van je voorkeur. Courgettes bevatten veel water, er zal dus vocht neerslaan na het raspen. Giet het vocht af en knijp de geraspte courgettes eventueel een beetje uit.
    Meng vervolgens de courgettes met het ei in een kom en breng op smaak met knoflookzout en peper.
  2. Spreid het op deze manier gemaakte 'pizzadeeg' uit over een met bakpapier beklede bakplaat. De dikte is aan jou, hoe dikker, hoe kleiner de pizza uiteindelijk wordt. Je kunt natuurlijk ook een taartvorm (ook bekleed met bakpapier) of een speciale pizzaplaat gebruiken.
  3. Plaats de bakplaat met het courgettemengsel erop in een oven van 220 graden Celsius en bak de pizza ongeveer 20 minuten.
  4. Haal dan de warme pizzabodem uit de oven, beleg hem naar wens en zet hem nog 5-10 minuten terug in de oven op dezelfde temperatuur zodat de rest van de ingrediënten kunnen opwarmen.
  5. Voor de échte tonijnliefhebbers - deze pizzavariatie kan ook worden gemaakt met een tonijnbodem - laat hiervoor een blikje tonijn (in zijn eigen sap) goed uitlekken - meng met ei, zout en peper, bak op dezelfde manier als de courgettepizza. De baktijd is hier slechts 10-15 minuten, het ei moet gestold zijn en de tonijn warm. Garneer naar eigen smaak. (1 blikje tonijn en 1 ei zijn genoeg voor de grootte van een normaal cakeblik – de bodem is dan wel relatief dun - gebruik een kleiner blik of meer tonijn naar behoefte).
Lass es Dir schmecken - ideal im Sommer, wenn es Zuchhini auch bei uns frisch vom Feld gibt, aber auch im Winter eine leckere Alternative am Abend. Reste können im Külhlschrank gelagert werden und sind ideal zum Mitnehmen geeignet. Sie lassen sich gut erwärmen, schmecken aber auch kalt auf einem Stück Schwarzbrot oder Vollkornbrötchen.

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op