Recept
Koolhydraatarme Flammkuchen
Vandaag hebben we een recept voor flammkuchen met een koolhydraatarme bodem. Je kunt de flammkuchen klassiek beleggen met crème fraiche, spek en lente ui, maar ook met extra groenten of kaas – geheel naar eigen keuze en behoefte.
Ingrediënten:
Voor één flammkuchenVoor de bodem:
- 120 g magere kwark
- 2 eieren
- 60 g geraspte kaas
- 1 volle theelepel bloem
- zout en peper
Voor de topping (naar keuze):
- - Crème fraiche/zure room/magere kwark
- spek
- lente-ui of prei
- kaas naar keuze
- gróente naar keuze
- zout en peper
Bereiding:
-
Meng voor de bodem eieren, geraspte kaas, magere kwark en bloem tot een glad deeg. Breng dit vervolgens op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven). Verspreid het deeg over een bakplaat en bak dit vervolgens voor ongeveer 15 minuten in de oven. -
De topping van de flammkuchen kun je kiezen op basis van je persoonlijke voorkeur. De klassieke topping bestaat uit een laagje zure room of crème fraîche, afgemaakt met spek en lente-uitjes. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende groenten te combineren, bijvoorbeeld paprika en courgette. Net als bij pizza zijn er enorm veel mogelijkheden.
De eerste topping is meestal crème fraîche of zure room, maar als je iets minder calorieën wilt, kun je ook magere kwark gebruiken. Breng op smaak met een beetje zout en peper (wanneer je spek gebruikt, hoef je geen extra zout toe te voegen). Voeg daarna de andere ingrediënten toe. -
Haal de bodem na ongeveer 15 minuten uit de oven, top naar wens af en bak nog eens 15 minuten.
De koolhydraatarme flammkuchen kan gecombineerd worden met een salade, warm of koud gegeten worden en is geschikt om de volgende dag mee naar kantoor te nemen.
Eetsmakelijk!