Recept
Koolhydraatarme zebracake
Vandaag hebben we een eenvoudig en bijzonder lekker taartrecept voor je; de koolhydraatarme zebracake. Meng de ingrediënten, giet het mengsel in een vorm, bakken en klaar. De cake wordt gezoet met caloriearme suiker, hierdoor blijft de cake laag in calorieën.
Ingrediënten:
Zutaten für eine normale Springform:- 1000 g magere kwark
- 150 g zoetstof (erythritol)
- 1 pakje custardpoeder met vanillesmaak
- 50 g Whey Protein Isolat (Vanille oder Neutral)
- 1 theelepel johannebroodpitmeel
- 4 grote eieren
- 150 ml olie
- 200 g roomkaas (mager of normaal)
- 2 eetlepels cacaopoeder
Bereiding:
-
De bereiding is erg eenvoudig.
Doe alle ingredienten behalve het cacaopoeder in een kom en meng dit vervolgens goed met de (hand)mixer. Het beslag moet na het mixen een gladde en romige consistentie hebben. Doe de helft van het beslag vervolgens in een aparte kom en roer hier vervolgens de twee eetlepels cacaopoeder doorheen.
De hoeveelheid zoetstof in dit recept zorgt voor een niet al te zoete cake. Als je van zoeter houdt, voeg dan meer zoetstof toe. -
Om de cake het zebrapatroon te geven doe je om en om een laag van het beslag met cacaopoeder en het beslag zonder cacaopoeder in de bakvorm. 1-2 lepels licht beslag gevolgd door 1-2 lepels donker beslag, enz. Het is belangrijk om het deeg altijd in het midden van de vorm te plaatsen. Zo kan het deeg zich gelijkmatig naar buiten verspreiden.
-
Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de cake 60 minuten.
Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Als je een kleine springvorm hebt gebruikt kan je de cake ook lauwwarm eten. -
De cake kan ook worden gemaakt in stevige of siliconen muffinvormpjes, op deze manier kan je jezelf bijvoorbeeld trakteren op een kleiner portie op kantoor.
Wij hebben dit recept al meerdere keren getest en vinden het naast dat het er goed uitziet ook enorm lekker!