Recept
Lasagne met zalm en spinazie uit de oven
Deze lasagne met spinazie en zalm is een heerlijke vervanger voor de klassieke lasagne.
Ingrediënten:
Voor één lasagneschaal- 2 wortels
- 2 kleine courgettes
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 400-500 g diepvriesspinazie
- 200 g gerookte zalm
- 100 ml melk
- 400-500 g kwark
- kruiden (bijvoorbeeld zout, peper, nootmuskaat)
- 100 g geraspte kaas
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven), laat de spinazie ontdooien en knijp deze vervolgens uit.
Snijd de wortels, courgettes en aubergine in dunne reepjes. Doe ze door de kwark en breng ze op smaak met kruiden. Snipper de ui en fruit deze in de pan met een beetje olie en voeg de spinazie toe. Pers de knoflook en voeg het samen met de melk toe aan de ui en spinazie, breng op smaak met zout, peper en eventueel andere kruiden. -
Bedek een ovenschaal met laagjes courgette, wortel, aubergine. Verdeel de helft van de spinaziesaus erover en voeg nog een laag groenten toe.
Verdeel de zalm gelijkmatig over de groentelaag en bestrijk met de gekruide kwark – en leg er weer een laag groenten op. Herhaal deze combinatie, afhankelijk van de grootte van de schaal. Dan de rest van de spinaziesaus en eindig met een laatste laag groenten.
Verdeel de rest van de kwark gelijkmatig hierover, dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie en laat ongeveer 30 minuten garen in de oven. -
Verwijder na de 30 minuten het deksel/aluminiumfolie (als er erg veel vocht is giet je dat er gewoon af), bestrooi de ovenschotel met kaas en bak nog 20 minuten.
Eetsmakelijk!