Recept
Meringue eiwit donuts - bakken met Femke
Vandaag heeft @dokterfemke een heerlijk recept voor ‘Meringue eiwit donuts’ gemaakt van aquafaba - het vocht van kikkererwten! De donuts bevatten 42 kcal, 0,2 g vet, 1 g koolhydraten en 10 g eiwitten.
Ingrediënten:
3-5 Donuts- 150 ml aquafaba
- 60 g Whey Protein Isolat in smaak 'Rice Pudding Cinnamon'
- eventueel Bodylab Flavour Drops bijvoorbeeld de smaak ‘Vanille’
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 graden.
-
Giet de aquafaba in een kom en klop het vervolgens stijf met een mixer. Dit duurt meestal iets langer dan 3 minuten.
-
Schep het eiwitpoeder door de opgeklopte aquafaba heen. Doe dit voorzichtig, zodat het mengsel mooi opgeklopt blijft.
-
Pak een siliconen donutbakvorm en verspreid het mengsel over verschillende vormpjes.
-
Bak de Meringue eiwit donuts in de oven op 170 graden voor 20 minuten.
-
Wanneer de Meringue eiwit donuts zijn afgekoeld kun je er nog een topping naar wens op doen. Hier bij kun je bijvoorbeeld denken aan kaneelsuiker, vers fruit of (ongezoete) slagroom.
Eet smakelijk!