Recept

Meringue eiwit donuts - bakken met Femke

Meringue eiwit donuts

Vandaag heeft @dokterfemke een heerlijk recept voor ‘Meringue eiwit donuts’ gemaakt van aquafaba - het vocht van kikkererwten! De donuts bevatten 42 kcal, 0,2 g vet, 1 g koolhydraten en 10 g eiwitten.

Whey Protein Isolat

Beste wei-eiwitisolaat zonder compromissen - met tot 88% eiwitgehalte, met weinig vet en suiker en een evenwichtige en uitgebreide aminozurenbalans.

Voorbereidingstijd:
10 min
Kooktijd:
20 min
moeilijkheid:
eenvoudig

Ingrediënten:

3-5 Donuts

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Giet de aquafaba in een kom en klop het vervolgens stijf met een mixer. Dit duurt meestal iets langer dan 3 minuten.
  3. Schep het eiwitpoeder door de opgeklopte aquafaba heen. Doe dit voorzichtig, zodat het mengsel mooi opgeklopt blijft.
  4. Pak een siliconen donutbakvorm en verspreid het mengsel over verschillende vormpjes.
  5. Bak de Meringue eiwit donuts in de oven op 170 graden voor 20 minuten.
  6. Wanneer de Meringue eiwit donuts zijn afgekoeld kun je er nog een topping naar wens op doen. Hier bij kun je bijvoorbeeld denken aan kaneelsuiker, vers fruit of (ongezoete) slagroom.
Eet smakelijk!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op