Mini Kwarktaartje
Kwarktaartjes zijn altijd al een van onze favoriete guilty pleasures geweest. Of hoef je jezelf niet zo “guilty” te voelen na het eten van dit kwarktaartje? De bodem is gemaakt van dadels en whey eiwitten in de heerlijke smaak Cookies and Cream en de kwarklaag is gemaakt van eiwitrijke magere kwark en nogmaals whey. Dit keer in de frisse Cherry Yoghurt smaak. Volgens mij kunnen we de kwarktaart, die gemaakt is door Eva Louise van EEFSHEALTH, gewoon blijven eten. Geniet ervan!
Ingrediënten:
Voor één persoonBodem
- 30 g dadels
- 14 g Whey Cookies & Cream
- 1 tl gesmolten Kokosolie
- bakpapier, klein taartvormpje
Kwarklaag
- 200 g magere kwark
- 14 g Whey Protein Cherry Yoghurt of aardbei
- 2 gelatine blaadjes
Bereiding:
-
Bodem -
Laat de dadels wellen in heet water. Prak ze daarna fijn met een vork. Mix de whey en de kokosolie erdoor. Dit gaat aan het begin lastig, dus je kan het ook met je handen doen. Bedek de bodem van het taartvormpje met bakpapier en verdeel de bodem hierover. Zet dit even in de koelkast. -
Kwarklaag -
Laat de blaadjes gelatine alvast in koud water zacht worden. Mix de whey door de kwark. Haal de blaadjes gelatine uit het koude water en knijp uit. Voeg 2 el heet water toe aan een bakje waar je vervolgens de gelatine in oplost. Mix dit door de kwark en zet het in de koelkast voor ongeveer 4 uur (of een nacht).