Muesli Peanut Mountains - met Pure Oats en pindakaas
Gebruik Pure Oats en pindakaas van Bodylab voor het bakken - voor de extra portie eiwit bij de koffie of thee. Na de havermoutkoekjes zijn de 'Muesli Peanut Mountains' een nieuwe variant voor het gebruik van onze Pure Oats, deze keer in combinatie met 100% Pindakaas in de knapperige of smeuïge versie. Opgepimt met muesli naar eigen keuze. Wie het lekker vindt, kan kiezen tussen fruitig, nootachtig, knapperig etc. - naar smaak en persoonlijke voorkeur.
Ingrediënten:
1-2 platen - afhankelijk van de gekozen 'mount- 125 g boter of margarine
- 125 g suiker
- oder 125 g Erythrit/Xucker
- 1 Pck vanillesuiker
- 1 ei
- 1 eiwit
- 100 g bloem
- 100 g Pure Oats
- 75 g 100% Peanut Butter crunchy
- of 75 g 100% Peanut Butter smooth
- 50-100 g muesli naar keuze
Bereiding:
-
Doe de boter in een kom en roer met een mixer of keukenmachine tot het schuimig is. Roer er suiker of anders erythritol en vanillesuiker door en voeg vervolgens ook ei + eiwit toe.
-
Voeg bloem, Pure Oats en 100% Peanut Butter toe, maak er een glad deeg van en voeg vervolgens 50-100g muesli naar keuze toe en roer het geheel gelijkmatig door elkaar.
We gebruikten een druiven-noot muesli, maar als je het fruitiger vindt kun je ook een klassieke fruit muesli gebruiken, havervlokken puur of meer noten, amandelen of kokosnootschilfers toevoegen - net zoals je wilt. -
De oven voorverwarmen:
Met boven- en onderwarmte tot 175-190°C, met convectie tot 160-180°C. -
Maak met behulp van twee kleine lepels hoopjes van het deeg en verdeel deze over een ingevette of met papier beklede bakplaat. Je kunt de grootte variëren - afhankelijk van jouw behoeften.
-
Zet de bakplaten in de oven en bak ze in ongeveer 15 minuten. De baktijd kan enigszins variëren afhankelijk van het type oven en is ook afhankelijk van de gekozen grootte.
Na het bakken van de bakplaat halen en laten afkoelen, bij voorkeur in een bus.