Recept
Notenhoekjes met Whey
Zin in hazelnoten en een extra portie eiwitten? Maddija heeft weer een geweldig recept gemaakt met Whey - een heerlijke notenhoekvariant en een echt hoogtepunt, niet alleen voor sporters! Ideaal voor een hapje bij de training, alleen, met z'n tweeën, met een kop koffie op zondag of gewoon tussendoor.
Ingrediënten:
Voor 8-10 notenhoekenVoor het deeg
- 25 g speltgriesmeel
- 20 g gemalen hazelnoten
- 20 g Whey Protein Vanille
- 100 g natuuryoghurt 1,5% of als alternatief kwark, Skyr of plantaardige yoghurt
- 10 g Peanut Butter
- 2 eiwit (of 1 heel ei)
- 3 g bakpoeder
- 1 TL kaneel
- 1-3 druppels Flavour Drops voor zoetheid en smaak naar behoefte
Voor de hazelnoottopping
- ongeveer 50 g jam, verse of bevroren bessen
- 15-25 g fijngehakte hazelnootpitten
- 1-3 druppels Flavour Drops voor zoetheid naar behoefte
Bereiding:
-
Meng eerst alle droge ingrediënten voor het deeg (speltgriesmeel, gemalen hazelnoten, Whey Protein, bakpoeder en kaneel) goed door elkaar en meng het vervolgens met de natuuryoghurt (of het gekozen alternatief), Peanut Butter en eiwit/ei tot een glad deeg. Zoet met Flavour Drops indien nodig.
-
Bedek een vierkante ovenschaal of een kleine bakplaat met bakpapier of vet goed in. Giet het deeg vervolgens in de ovenschaal of bedek de bakplaat met het deeg en bak het deeg gedurende ca. 10 minuten op 170°C boven/onderwarmte in een voorverwarmde oven.
-
Om de jam uit te strijken, verwarm je de jam kort in een steelpan om het gemakkelijker te verdelen en gelijkmatig over het nog warme deeg te verdelen. Bestrooi vervolgens de gehakte hazelnootpitten en druk ze een beetje aan.
-
Als je het fruitiger wilt, kun je ook verse of bevroren bessen gebruiken om een fruitpuree te maken en deze te mengen met de jam. Als alternatief kan de jam ook worden weggelaten en anders worden ingedikt - je moet ervoor zorgen dat deze stevig is, anders loopt de fruitlaag met de hazelnoten later van het deeg. Zoet de fruitpuree naar behoefte en bestrooi het deeg, bestrooi vervolgens met de gehakte hazelnoten zoals met de pure jam en druk ze een beetje aan.
-
5. Nog extra 10 minuten in de oven zetten, laten afkoelen en in gelijke driehoeken snijden. Het zou mogelijk moeten zijn om uit de hoeveelheid deeg ongeveer 8-10 notenhoekjes te snijden - maar je kunt de grootte aanpassen aan jouw behoeften en honger. :)
Meer van Maddija vind je in op haar Instagram account - HIER.
Geniet ervan!