Recept
Oatmeal bars – zelfgemaakte mueslirepen
Van zelfgemaakte mueslirepen, ook wel oatmeal bars genoemd, weet je precies wat erin zit! Ze zijn enorm lekker als tussendoortje voor onderweg, op kantoor of voor de training en geven je extra energie.
Ingrediënten:
Voor één bakvorm van 20x20cm- 2 grote bananen
- 260 g appelmoes
- 60 ml ongezoete amandelmelk
- 190 g havervlokken
- 4 eetlepels gemalen lijnzaad
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel zout
- 60 g gedroogde dadels
- 70 g gehakte amandelen
- wat pure chocolade
- of Bodylab Cacao Nibs
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven).
Pureer de bananen en meng met appelmoes, amandelmelk, havermout en lijnzaad. Hak de dadels en amandelen fijn en voeg ze samen met het bakpoeder, baksoda, kaneel en zout toe aan het appel-banaanmengsel. Roer dit goed door en verdeel het mengsel gelijkmatig in een ovenschaal (20x20cm). -
Rasp of hak voor de topping wat pure chocolade en verdeel over het mengsel. Je kunt ook een alternatief naar smaak kiezen - bijvoorbeeld Cacao Nibs(vergelijkbaar met de pure chocolade qua smaak), kokosschilfers, amandelen of iets dergelijks, of gedroogd fruit als topping.
-
Bak ongeveer 45 minuten in de oven tot het goudbruin en niet meer vochtig is.
Uit een ovenschaal van 20x20cm kan je 8 repen snijden.
Lekker warm en koud, kunnen in de koelkast worden bewaard.
Veel plezier met het uitproberen en eetsmakelijk!