Recept
Papayachocoladetaart met caseïne en Whey Protein
Zin in chocoladetaart? Monica heeft een nieuwe papayataart voor ons uitgeprobeerd - deze keer als een papayachocoladetaart met caseïne & Whey. Dus met een beetje proteïne verrijking voor tussendoor en in het weekend - gewoon perfect
Ingrediënten:
Voor één cake uit een normale cakevorm- 100 g zachte papaja
- 20 g Bodylab Micellar Casein (chocolade)
- 15 g Bodylab Whey Protein (chocolade)
- 25 g soja granulaat
- 10 g amandelmeel
- 20-30 g Bodylab 100% Erythrit
- 1 mespuntje bakpoeder
- 2 mespuntjes guargom
- 20 g proteïnemelk
- 10-15 g prikwater
- einige druppel Bodylab Flavour Drops
- 30 g Bodylab Chocolate Drops
- 1/2 TL amandelpasta
Bereiding:
-
Schil een zachte papaja, doe hem in een kom en 'prak' hem met een vork. (Indien nodig kan het ook kort in de microgolfoven worden verwarmd en dan worden verwerkt).
Bodylab Micellar Casein en Whey Protein in chocoladesmaak met 10 g sojakorrels, amandelmeel, bakpoeder en guargom mengen en naar smaak en behoefte wat erythritol toevoegen.
(LET OP: 20 g van de aangegeven 100% erythritol is achteraf nodig voor de vulling!) -
Voeg langzaam de proteïnemelk (chocoladesmaak naar keuze, maar vanille is ook perfect) en het koolzuurhoudend water toe, beginnend met de kleinere hoeveelheid van 10 gram en voeg zo nodig meer toe. Voeg ook de Flavour Drops melkchocolade (of nougat) toe en mix alles met een handmixer tot een gladde massa.
Smelt de Chocolate Drops in de magnetron of au bain-marie en voeg ze ook toe. Meng nogmaals goed en breng op smaak - voeg meer Flavour Drops of 100% Erythritol toe voor zoetheid en smaak indien gewenst en meng opnieuw.
Giet het beslag in een licht ingevette broodvorm of een met bakpapier beklede broodvorm. -
Verwarm nu 15 g soja granulaat met 20 g 100% Erythrit en amandelpasta (als alternatief kan hier een margarine naar keuze worden gebruikt) onder voortdurend roeren en verdeel dit dan in het midden van de cake als een strook van boven naar beneden.
Verwarm de oven voor en bak de papayachocoladetaart op 180°C (heteluchtoven) gedurende ca. 18-22 minuten (gelieve te testen op gaarheid).
Als je wilt, kun je de cake bestrooien met poedersuiker of gewone poedersuiker nadat hij gebakken en afgekoeld is.
Probeer gewoon de papaya-chocoladetaart en geniet ervan - je trakteert jezelf op NIETS anders en een beetje eiwitverrijking tussendoor is altijd goed :). Je kunt meer van Monica's Fitfood vinden op haar Instagram Account.