Pasta met pesto
Pesto en pasta zijn eigenlijk altijd lekker samen – vooral wanneer gegarneerd met licht geroosterde pijnboompitten. Kies de pesto met de minste calorieën wanneer dit belangrijk voor je is. Je kunt de pesto ook zelf maken met pijnboompitten, basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Voor de pasta kun je voor een koolhydraatarme of normale variant kiezen. Net wat je lekker vindt.
Ingrediënten:
Voor één persoon- 100-125 g spaghetti naar keuze (bijvoorbeeld volkoren of koolhydraatarm)
- 15 ml pesto
- 1 handje vol pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- snufje zout
Bereiding:
-
Voeg aan een pan kokend water een snufje zout toe, kook de pasta daarna volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng met de pesto in de pan.
-
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Let op! Op hoog vuur worden ze snel te donker, blijf er dus bij en roer regelmatig.
-
Leg het pasta-pesto mengsel op een bord, strooi de pijnboompitten erover en voeg geraspte Parmezaanse kaas toe als topping.
-
Enorm snel, eenvoudig en ideaal als lichte lunch of ’s avonds na de training.
Ook erg lekker in combinatie met een frisse salade.