Pepernoten Taart
Jacky Nobels heeft voor ons weer een overheerlijk recept gemaakt, lees het hieronder! Iedere keer als ik pepernoten eet krijg ik weer dat ultieme sinterklaasgevoel. Om te voorkomen dat het hele zakje pepernoten daardoor in 1 keer op gaat, maakte ik een pepernoten taart. Neem een flink stuk en geloof me, je zit vol en grijpt niet meer naar het zakje pepernoten!
Ingrediënten:
Voor een taartWat heb je nodig?
- 250 ml magere melk
- 90 g spelt bloem
- 90 g Whey Protein - Vanille
- 70 g amandelmeel
- 3 el gesmolten kokosolie
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 2 el koekkruiden
- 2 el zoetstof poeder
- 80 g kruidnoten
- springvorm met bakpapier
Bereiding:
-
Als eerste verwarmen we de oven voor op 170 graden.
-
Pak vervolgens alle ingrediënten, behalve de kruidnoten en doe deze in de blender en meng dit tot een glad beslag.
-
Giet het beslag in de met bakpapier beklede springvorm en strooi de kruidnoten gelijkmatig over de taart heen.
-
Bak de taart ongeveer 35 minuten. Kijk regelmatig of de taart goed is door er een satéprikker in te steken en te kijken of er beslag aan blijft kleven. Kleeft er geen beslag aan, dan is hij klaar! Laat hem niet te lang in de oven staan want dan wordt de taart snel droog! Enjoy clean eating