Recept
Pompoenchocoladetaart
Een heerlijke en herfstig recept – de pompoenchocoladetaart! Probeer hem uit en geniet ervan!
Ingrediënten:
Voor één taart- 400 g hokkaido pompoen
- 100 g suikervrije melkchocolade (er kan ook gewone melkchocolade worden gebruikt)
- 60 g cacaopoeder
- 3 eieren
- 2 eetlepels smaakloze kokosolie
- 100 g (berken)suiker (Xucker/Xylit) of reguliere suiker
- 2 eetlepels kwark
- 3 eetlepels melk
- 0,5 theelepel peperkoekkruiden
- sap van ½ citroen
- 150 g Bodylab24 Pure Oats
- 120 g speltmeel
- 0,5 theelepel bakpoeder
Bereiding:
-
Maal de chocolade fijn, doe dit in een kom en voeg speltmeel, peperkoekkruiden, cacao, bakpoeder en Bodylab24 Pure Oats toe en meng.
Zet even apart voor later. -
Snijd de Hokkaido pompoen in kleine stukjes (hij hoeft niet geschild te worden - maar was hem wel grondig voor gebruik) en kook hem in water tot hij vrij zacht is. Giet af en druk met een lepel de pompoen door een zeef in een kom. Dit maakt een soort pompoenpuree (je kunt ook een blender gebruiken, pureer dan ook alleen het pompoenvlees). Laat iets afkoelen.
-
Voeg al roerend, bij voorkeur met een handmixer, de eieren, berkensuiker (of bijvoorbeeld 100% Erythrit (1000g) en kokosolie toe. Voeg dan de kwark, melk en citroensap toe en mix alles een paar minuten goed met de handmixer.
-
Voeg tot slot al roerend de bloem en het chocolademengsel met een lepel toe.
Wanneer het deeg glad is, giet je het in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm.
Bak de pompoenchocoladetaart 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Als de cake gaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen in de vorm.
Veel succes en geniet ervan!