Recept
Pompoengnocchi met wei-eiwitisolaat
Vandaag hebben we een heerlijk recept van onze Instagram-volger Katharina. Ze stuurde ons een heerlijk recept voor pompoengnocchi. Heel erg lekker en ideaal voor het pompoenseizoen! Als kers op de taart bevat dit recept ook nog een extra portie proteïne.
Ingrediënten:
Voor 6 porties- 500 g pompoen (soort pompoen naar keuze)
- 100 g bloem
- 100 g Bodylab24 Whey Protein Isolat ‘neutral’
- een snufje zout
Bereiding:
-
Snijd 500g pompoen in blokjes en kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet de pompoenblokjes vervolgens af, doe ze in een kom en pureer met een aardappelstamper of een staafmixer.
Voeg ongeveer 100g bloem en 100g Whey Protein Isolat toe. Kneed dit totdat er een deegachtige massa ontstaat. -
Maak vervolgens met je handen kleine (enigszins langwerpige) balletjes en druk deze aan één kant kort aan met een vork, zodat de ‘gnocchi’ hun typische vorm krijgen.
Plaats de pompoengnocchi (10-15 stuks per keer) na elkaar in kokend, licht gezouten water, wanneer ze naar de oppervlakte drijven moeten ze nog 2-3 minuten koken. Giet ze dan af in een vergiet en laat de gnocchi goed uitlekken. -
Je kunt de gnocchi opzichzelfstaand gebruiken, als bijgerecht of als hoofdgerecht. Zo kun je de gnocchi bijvoorbeeld kort bakken met een beetje olie (bijvoorbeeld kokosolie) en garneren met een beetje peterselie of combineren met een saus naar smaak.
Probeer het uit en geniet!