Recept

Pompoenwafels – voor een tussendoortje of een lichte maaltijd.

Pompoenwafels

Heb je mensen uitgenodigd voor een zondagse brunch maar heb je nog geen idee wat je moet maken? Of zoek je naar een lekker recept voor een tussendoortje wat je mee kunt nemen naar kantoor? Wij hebben het perfecte recept voor je! Deze heerlijke pompoenwafels kun je gemakkelijk in de koelkast bewaren.

Voorbereidingstijd:
15 min
Kooktijd:
15 min
moeilijkheid:
eenvoudig

Ingrediënten:

Voor 3-6 wafels

  • 325 g aardappelen
  • 325 g pompoen
  • 1 kleine ui
  • 1 chilipeper
  • 1 theelepel zout
  • 2-3 eieren
  • ca. 3 eetlepels speltmeel
  • een beetje olie voor het wafelijzer

Accessoires

  • wafelijzer

Bereiding:

  1. Schil en rasp de aardappelen en pompoen, in plaats van een rasp kun je ook een keukenmachine gebruiken. Snijd de ui en chilipeper vervolgens in kleine stukjes. Doe de ingrediënten in een kom, voeg zout, eieren en bloem toe en meng alles goed door elkaar.
  2. Verwarm het wafelijzer voor en bestrijk het met een beetje olie. Doe ongeveer een eetlepel beslag in elk kwart van het wafelijzer. Bak ze vervolgens als normale wafels en laat ze goed afkoelen.
  3. De pompoenwafels zijn heerlijk als lichte middagmaaltijd, maar je kunt ze koud ook heerlijk combineren met een kruidenkwark, hierdoor zijn ze ook goed geschikt als tussendoortje op kantoor.
Eetsmakelijk!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op