Recept
Proteïnemousse met Bodylab Whey Protein
Een extra portie Whey Protein in de vorm van een heerlijke, lichtgekleurde proteïnemousse. Een echt highlight, niet alleen voor sportliefhebbers. De topping of andere ingrediënten zijn vrij te kiezen, je kunt fruit naar keuze gebruiken of chiazaden aan de mousse toevoegen - afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en calorie-/voedingsbehoeften.
Ingrediënten:
Voor één portie proteïnemousse- 25 g Bodylab24 Whey Protein Vanille
- 250 g magere kwark
- 5 g gelatinebladeren
- 150 ml water
- 20 g Bodylab24 Chocolate Drops
Optionele ingrediënten
- 20 g chiazaden
- 50 g bosbessen/blauwe bessen of een alternatief naar wens
Bereiding:
-
Schep 3-5 eetlepels van de 150 ml water af en meng het Whey Protein poeder zo goed mogelijk vrij van klonten.
Breng het resterende water aan de kook en los de gelatine erin op. -
Meng het gemengde eiwitpoeder met de vetarme kwark en roer het gelatinewatermengsel met een garde of handmixer door elkaar tot een gladde eiwitmousse.
-
Voeg de chocolate drops toe en indien nodig ook 20 g chiazaden.
Doe de afgewerkte mousse (quark eiwitmassa) in een kom en laat deze opstijven in de koelkast. -
Bosbessen/blauwe bessen of andere vruchten kunnen achteraf worden gebruikt als topping of kunnen worden toegevoegd aan de quark-proteïnemassa voordat ze de koelkast in gaan.
Geniet ervan - in welke combinatie je maar wilt. :)