Recept
Proteïnerijke appel-kaneel ontbijtmuffins
Soms moet je in de ochtend snel weg en heb je daardoor geen tijd om een uitgebreid ontbijt te maken. Deze ontbijtmuffins met appel, kaneel en een extra portie proteïne kun je van tevoren maken en in de koelkast bewaren – perfect voor de drukke ochtenden. Elke muffin bevat 180kcal en 9g eiwit.
Ingrediënten:
Voor 4 ontbijtmuffins- 100 g havermout
- 1 scoop Bodylab Whey Protein in de smaak ‘Vanilla’
- 1 ei
- 60 ml melk
- 1 appel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 6-7 druppels Bodylab Flavour Drops in de smaak ‘Cinnamon Buns’
- 1 snufje zout
- 1 snufje kaneel
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
-
Voor de appel-kaneel ontbijtmuffins voeg havermout, Whey Protein, ei, melk, Flavour Drops, bakpoeder, een snufje zout en een snufje kaneel samen in een blender. Blend dit vervolgens ongeveer 1 minuut – er moet een relatief glad mengsel zijn ontstaan.
-
Rasp vervolgens een appel en verzamel de rasp in een kom. Wij raden aan om een wat grotere rasp te gebruiken. Wanneer je geen rasp hebt kun je de appel ook in kleine, dunne reepjes snijden.
-
Meng het mengsel uit de blender met de appel.
-
Verspreid het appel-kaneel ontbijtmuffinbeslag over 4 muffinvormpjes. Het is belangrijk om de vormpjes niet tot de rand te vullen – de muffins rijzen namelijk nog in de oven.
-
Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven – klaar!
Veel plezier met het uitproberen en genieten