Pure Oats havermoutkoekjes
De basis voor de havermoutkoekjes is een klassiek zandkoekjesrecept (125 g boter en suiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 ei, 1 eiwit, 250 g bloem). We hebben dit iets veranderd en onze Pure Oats als meelvervanger gebruikt en havervlokken toegevoegd - voor pure havermoutkoekjes. Een lekkere snack voor tussendoor, met koffie of thee - kan ook gemaakt worden met 100% Erythritol/Xucker met minder calorieën. Probeer het gewoon en maak zenuwvoedsel voor de bureaula, de thee-keuken of de koekjesvoorraad thuis.
Ingrediënten:
ca. 1-2 bladen met koekjes- 125 g boter of margarine
- 125 g suiker, Erythrit of Xucker
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 ei
- 1 eiwit
- 200 g Bodylab24 Pure Oats
- 50 g havervlokken
Toevoeging naar keuze
- gehakte noten naar keuze of amandelen
- Chocolate Drops (hoeveelheid naar behoefte)
- Couverture (voor wie een chocoladelaagje wil maken)
Bereiding:
-
Boter/margarine mengen in een kom met een handmixer (of in een keukenmachine), suiker en vanillesuiker toevoegen en door elkaar roeren, en vervolgens ei en eiwit toevoegen. (Als je de tweede eierdooier niet op een andere manier kunt of wilt gebruiken, kun je deze ook toevoegen)
-
Wanneer het boter-suiker-ei mengsel goed gemengd is, Pure Oats toevoegen en tot een glad deeg verwerken. Dit zal relatief stevig zijn, meer als een gekneed deeg - niet zoals je gewend bent van zandkoekjes. Als je het liever iets minder stevig hebt, kun je ook een mengsel van meel en Pure Oats gebruiken.
Voor degenen die de 'Pure Oats' poeders niet kennen - het zijn pure, gemalen havervlokken. Het poeder geeft de koekjes een echte havermoutpap smaak en zorgt voor waardevolle koolhydraten. -
Als laatste ingrediënt de havervlokken en bijgerechten naar keuze toevoegen (Chocolate Drops, noten, enz., ongeveer een handvol).
Tip: De koekjes kunnen ook worden opgepimpt met muesli in plaats van met pure havervlokken - geef ze een andere smaak en, afhankelijk van de muesli, een kleine hoeveelheid fruit. -
De oven voorverwarmen op 160-180 graden hete lucht.
Snij met een lepel kleine porties van het deeg uit en verdeel ze over een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat of vorm kleine bolletjes en druk ze plat op de bakplaat. -
De baktijd is 15-20 minuten - controleer tussendoor aangezien dit afhankelijk is van de gekozen grootte en dikte.
Na het bakken uit de oven halen en laten afkoelen. Als je wilt kun je de koekjes versieren met een chocoladelaagje of wat poedersuiker.