Recept
Roze gebakje met wei eiwit
Dit gebakje bestaat uit een combinatie van een havermoutbodem met een topping van kwark crème en aardbeienpudding – ziet er leuk uit en smaakt ook nog eens enorm lekker! Afhankelijk van persoonlijke voorkeur kan je ervoor kiezen om verse aardbeien aan de kwark crème te voegen, of ze te gebruiken ter decoratie.
Ingrediënten:
Voor één taartIngrediënten voor de bodem
- 100 g havervlokken
- 70 g appelmoes
- 20 g Bodylab24 100% Peanut Butter
- 30-50 ml water of melk
- Zoetstof naar keuze (je kunt bijvoorbeeld Bodylab24 Flavour Drops gebruiken)
Ingrediënten voor de kwark crème
- 100 g kwark
- 15 g Bodylab24 Whey Protein
- Zoetstof naar keuze (je kunt bijvoorbeeld Bodylab24 Flavour Drops gebruiken)
- 1 blaadje gelatine
Ingrediënten voor de roze topping
- Aardbeienpuddingpoeder
- 200 ml melk
- Zoetstof naar keuze (je kunt bijvoorbeeld Bodylab24 Flavour Drops gebruiken)
Bereiding:
-
Meng de ingrediënten voor de bodem (havervlokken, appelmoes, pindakaas, water/melk en zoetstof naar keuze) met elkaar. Verdeel dit mengsel over de bodem van een ondiepe ovenschaal. Bak de bodem voor ongeveer 15-20 minuten in de oven op 180°C.
-
In de tussentijd kan je de kwark crème maken. Week de gelatine in water en verwarm de kwark in de magnetron. Meng de Whey Protein en de zoetstof door de kwark en voeg vervolgens de geweekte gelatine toe. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem.
-
Roer voor de roze topping ca. 50 ml melk met het aardbeienpuddingpoeder en de zoetstof tot een glad mengsel en breng de resterende melk in een steelpan aan de kook. Roer het mengsel van het aardbeienpuddingpoeder erdoor en laat kort koken.
-
Verdeel tot slot de roze topping over de bodem met kwark crème. Zet het een nachtje in de koelkast en geniet de volgende dag!
Veel plezier met het bereiden en eetsmakelijk!