Recept
Salty Peanut Cheesecake met 100% Peanut Butter
Wat dacht je van een heerlijke Salty Peanut Cheesecake?
Ingrediënten:
Voor één taartVoor de bodem:
- 40 g boekweitmeel of een alternatief
- 20 g kokosmeel
- 60 g Skyr, kwark of yoghurt
- 1 eierdooier
- 10 g Bodylab24 Peanutbutter smooth of crunchy
- 3 g bakpoeder
- 1 snufje kaneel voor wie dat lekker vindt
- en/of 1 theelepel hazelnootaroma
- 1-3 druppels Bodylab24 Flavour Drops 'Toffee' of een andere smaak naar keuze
- 1 snufje zout
Voor de bovenkant van de taart:
- 250 g magere kwark
- 10 g vanille custardpoeder
- 1-2 eetlepel melk
- 1-3 druppels Bodylab24 Flavour Drops 'Vanille'
- 10 g Bodylab24 100% Peanut Butter smooth
- 1 snufje zout
Bereiding:
-
Meng voor de bodem van de Salty Peanut Cheesecake boekweitmeel, kokosmeel, kwark of yoghurt, een eierdooier, Bodylab24 Bodylab24 Peanut Butter, bakpoeder, eventueel kaneel, 1 snufje zout en smaakdruppels tot een glad deeg en kneed goed.
Verspreid het deeg op een kleine met bakpapier beklede taartvorm.
Verwarm de oven voor op 180°C. -
Meng voor de bovenkant van de taart de magere kwark met vanille custardpoeder, een beetje melk, een snufje zout en de Bodylab24 Flavour Drops.
Giet dit mengsel over de bodem in de taartvorm en bak ongeveer 25 minuten op 180°C. -
Door de Flavour Drops kan de zoetheid naar wens worden aangepast. Hoe meer Flavour Drops worden toegevoegd, hoe intenser de gekozen smaak naar voren komt en hoe zoeter de taart wordt.
-
Je kunt de taart garneren met pinda’s, let erop dat je deze niet op de taart doet voordat deze de oven in gaat, dan kunnen ze te donker worden. Wel kun je ze er een paar minuten voor de taart klaar is op doen.
Veel succes en geniet ervan!