Recept
Sofies eiwitrijke cake met stukjes Crunchy Protein Bar
Protein Bars en cake in één tussendoortje? Dat klinkt ons als muziek in onze oren! Dit heerlijke en eiwitrijke cake van Sofie is zeker de moeite waard om eens uit te testen.
Ingrediënten:
Voor een cake- 1 Kwarkcakemix Koopmans
- 3 eieren
- 200 g kwark
- 3 el water
- 8 druppels Bodylab Flavour Drops in de smaak ‘vanille’
- 30 g Bodylab Whey Protein in de smaak ‘vanille’
- 1 tl Bodylab Flavour Flash in de smaak ‘raspberry white chocolate’
- 1 handje witte chocolade druppels
- 1 handje aardbeien of ander fruit naar keuze
- 1 Bodylab Crunchy Protein Bar
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 160 graden.
-
Pak een cakevorm en vet deze in.
TIP: wanneer je een siliconen bakvorm gebruikt kun je deze stap over slaan. Op deze manier bespaar je weer wat calorieën. -
Meng in een beslagkom de kwark, Flavour Drops, Flavour Flash en het water goed door elkaar.
-
Voeg vervolgens de cakemix, Bodylab Whey Protein en eieren toe, mix dit tot een luchtig beslag.
-
Snijd de aardbeien en de Crunchy Protein Bar in kleine stukjes.
-
Schep vervolgens de witte chocoladedruppels en aardbeien door het beslag heen. Wanneer je dit voorzichtig doet blijft het beslag zo luchtig mogelijk.
-
Doe het beslag van Sofies eiwirijke cake in de bakvorm en leg de stukjes Crunchy Protein Bar er op.
-
Bak Sofies eiwitrijk cake in circa 50-60 minuten gaar en goudbruin.
Een recept van Sofie - fitmomsoof89 - Bodylab.nl atleet
Geniet van dit heerlijke tussendoortje met een extra portie proteïne!