Recept
Taartjes met rode bessen en meringue
We zijn erg blij dat we een nieuw recept hebben ontvangen van onze Instagram-volger Katharina: ze stuurde ons een heerlijk recept voor meringue taartjes met rode bessen (koolhydraatarm).
Ingrediënten:
Ingrediënten voor de bodem:
- 100 g ontvet amandelmeel
- 100 g Bodylab Whey Protein Isolat (vanille)
- 100 g boter (voor degenen die geen koolhydraatarm dieet volgen - je kunt ook 100 g natuurlijke yoghurt en 3 el griesmeel als alternatief gebruiken)
- 2 eieren
- Zoetstof indien gewenst (bv. 100% Erythrit)
Ingrediënten voor de topping:
- 3 eiwitten
- 1 snufje zout
- Zoetstof naar keuze (bijvoorbeeld 100% Erythrit)
- of Bodylab Flavor Drops (vanille)
- 300 g rode bessen (als alternatief kun je ook andere (bevroren) bessen gebruiken, bijv. bosbessen of frambozen)
Bereiding:
-
Voor de basis van de LowCarb rode bessen meringue taartjes, mix je de zachte boter (of als alternatief natuurlijke yoghurt en griesmeel) met de eieren, voeg je het ontvette amandelmeel, Bodylab24 Whey Protein Isolat Vanille en zoetstof naar keuze (bijv. 100% Erythrit) toe en meng je alles goed door elkaar.
Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en maak een kuiltje in het beslag van elke muffin (vet de vormpjes in, bestuif ze met een beetje bloem en giet het beslag direct in het muffinblik of gebruik papieren vormpjes). -
Bak de muffins 5 minuten voor in een oven van 100°C.
-
Scheid ondertussen 3 eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg dan wat zoetstof naar keuze toe (bijvoorbeeld 100% Erythrit of Bodylav Flavour Drops in vanillesmaak) en giet ongeveer de helft van dit mengsel in een aparte kom.
-
Voeg 300 g rode bessen toe aan een van de kommen en vouw voorzichtig toe. Verdeel het eiwit- en fruitmengsel over de voorgebakken bodem ("deegschaal") en bedek de taartjes met het pure eiwit- en suikermengsel als laatste laag.
-
Bak nu alles samen op 150°C in een heteluchtoven gedurende 30 minuten.
Haal dan uit de oven, laat afkoelen en geniet!