Recept

Taartjes met rode bessen en meringue

meringue taartjes met rode bessen

We zijn erg blij dat we een nieuw recept hebben ontvangen van onze Instagram-volger Katharina: ze stuurde ons een heerlijk recept voor meringue taartjes met rode bessen (koolhydraatarm).

Whey Protein Isolat (2000g)

- Tot 88% eiwitgehalte - Top aminozuur balans - Laag in vet en koolhydraten

Kooktijd:
50 min
moeilijkheid:
eenvoudig

Ingrediënten:

Ingrediënten voor de bodem:

Ingrediënten voor de topping:

Bereiding:

  1. Voor de basis van de LowCarb rode bessen meringue taartjes, mix je de zachte boter (of als alternatief natuurlijke yoghurt en griesmeel) met de eieren, voeg je het ontvette amandelmeel, Bodylab24 Whey Protein Isolat Vanille en zoetstof naar keuze (bijv. 100% Erythrit) toe en meng je alles goed door elkaar.
    Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en maak een kuiltje in het beslag van elke muffin (vet de vormpjes in, bestuif ze met een beetje bloem en giet het beslag direct in het muffinblik of gebruik papieren vormpjes).
  2. Bak de muffins 5 minuten voor in een oven van 100°C.
  3. Scheid ondertussen 3 eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg dan wat zoetstof naar keuze toe (bijvoorbeeld 100% Erythrit of Bodylav Flavour Drops in vanillesmaak) en giet ongeveer de helft van dit mengsel in een aparte kom.
  4. Voeg 300 g rode bessen toe aan een van de kommen en vouw voorzichtig toe. Verdeel het eiwit- en fruitmengsel over de voorgebakken bodem ("deegschaal") en bedek de taartjes met het pure eiwit- en suikermengsel als laatste laag.
  5. Bak nu alles samen op 150°C in een heteluchtoven gedurende 30 minuten.
Haal dan uit de oven, laat afkoelen en geniet!

Ontvang 30% welkomstkorting!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en mis geen aanbiedingen meer.

Ik wil graag regelmatig per e-mail en post op de hoogte worden gehouden van actuele trends, aanbiedingen en waardebonnen van bodylab.nl. Je kunt je te allen tijde afmelden via de uitschrijflink in elke e-mail of via info@bodylab.nl. Met mijn registratie ga ik akkoord met de ALV en het Privacybeleid.

Of volg ons op