Recept
Uientaart met proteïne (ook als koolhydraatarme variant)
Katherina heeft een heerlijk recept op haar blog ‘fitnesskitchenlove’ geplaatst. Deze heerlijke uientaart bevat een extra portie proteïne doordat de basis verrijkt is met Whey en boter is vervangen door Skyr (eiwitrijke yoghurt uit het noorden).
Er zijn twee versies – de ‘normale’ en een koolhydraatarme variant.
Ingrediënten:
Voor één uientaartIngrediënten voor de bodem, normale versie
- 120 g volkoren speltmeel
- 30 g Whey Protein (neutraal van smaak)
- 1 eetlepel Skyr neutraal
- 1 ei
- zout, peper een nootmuskaat
Ingrediënten voor de vulling (normale versie):
- 1 kleine ui
- 80 g spekblokjes light
- 2 eetlepels Skyr neutraal
Ingrediënten voor de bodem, koolhydraatarme versie
- 120 g gemalen amandelen of amandelmeel
- 30 g Whey Protein (neutraal van smaak)
- 1 eetlepel Skyr neutraal
- 1 ei
- zout, peper een nootmuskaat
Zutaten für die Füllung (Low-Carb Variante):
- 1 kleine uit
- 80 g spekblokjes light
- 2 eetlepels Skyr neutraal
Bereiding:
-
Voor de normale variant: Meng speltmeel met Whey Protein, en ei tot een glad deeg en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel het deeg over de bodem en zijkanten van een lage bakvorm. -
Snipper vervolgens de ui en bak dit kort in een pan samen met de spekblokjes. Meng dit vervolgens met de Skyr en breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel op het deeg, het mag niet boven de rand uitkomen.
-
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Als de uientaart klaar is laat je hem even afkoelen en geniet je! -
Voor de koolhydraatarme variant: Bereid op dezelfde wijze als hierboven beschreven.
Welke versie je ook lekker vindt – het blijft een echte klassieker! Het is precies het juiste recept voor een gezellige avond met vrienden of als middagmaaltijd (koud of warm) voor op kantoor. Het gaat ook goed samen met een lekkere salade en (als je ervan houdt en het in je dieet past) een glas wijn.
Eetsmakelijk!