Recept
Whey cake – snel gemaakt voor tussendoor
Onze Instagram-volger Steffi heeft een heerlijk recept voor een Whey cake bedacht, deze delen we natuurlijk graag met jullie! Een snack voor tussendoor met een extra portie eiwitten.
Ingrediënten:
Voor één persoonVoor het deeg:
- 60 g Whey Protein met kokossmaak
- ei
- 1 eiwit
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 ml amandelmelk
- 1 eetlepel cacaopoeder
Voor de vulling:
- 250 g magere kwark
- 3 theelepels 100% Peanut Butter
- 3 theelepels gemahlene Mandeln
- Stevia
- 1 scheut Zero Sauce met caramelsmaak
Bereiding:
-
Doe de Whey Protein met kokossmaak in een kom met het ei en eiwit, een theelepel bakpoeder, de amandelmelk en een eetlepel cacaopoeder en meng dit vervolgens met een mixer door elkaar tot een glad mengsel. Verdeel dit mengsel vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt zelf bepalen hoe dik je de cake wilt hebben, maar houd er rekening mee dat er twee plakken met crèmevulling op elkaar komen te liggen.
-
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven voor ongeveer 7 minuten, het deeg mag niet te donker/hard worden.
Laat de cake afkoelen en snijd het daarna in gelijke stukken. -
Meng vervolgens in een bakje de magere kwark, 100% Peanut Butter, gemalen amandelen, een scheut Zero Sauce met caramelsmaak en stevia naar smaak.
-
Besmeer een stuk cake met het crème mengsel en leg hier een ander stuk cake op.
KLAAR!
Probeer het uit en geniet!