Recept
Whey cakerol met een extra portie proteïne
Sarah heeft een heerlijk recept gemaakt - een chocolade cakerol met een extra portie Whey Protein.
Ingrediënten:
Voor één rolVoor de cake
- 2 eiwitten
- 100 g kwark (normale of magere – naar voorkeur)
- 15 g Bodylab24 Whey Protein ‘Milk Chocolate’
- of als alternatief Bodylab24 Whey Protein 'Vanille'
- 8 g speltmeel
- 5 g gemalen noten
- 5 g bakpoeder
- Zoetstof naar keuze, bijvoorbeeld Bodylab24 Flavour Drops
- Cacaopoeder naar smaak
- Kaneel naar smaak
Voor de vulling
- 200 ml melk naar keuze
- Bodylab24 Protein Pudding
Bereiding:
-
Klop het eiwit met een mixer in een geschikte kom stijf.
Meng in een andere kom kwark, Bodylab24 Whey Protein, speltmeel, gemalen noten, bakpoeder, zoetstof en kaneel. Spatel door dit mengsel vervolgens de stijfgeklopte eiwitten.
Verdeel het deeg vervolgens in 2 delen en meng door één deel het cacaopoeder. -
Verdeel de 2 varianten van het deeg afwisselend over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak voor ongeveer 10 minuten op 160 °C. -
Ondertussen kan de vulling worden klaargemaakt.
Bereid een of twee porties Protein Pudding volgens de gebruiksaanwijzing en zet het in de koelkast.
Rol de whey cake wanneer deze klaar en nog warm is op, laat de cake opgerold 5 minuten rusten. Op deze manier voorkom je dat de cake scheurt wanneer je deze vult. -
Wanneer de cake is afgekoeld kun je de cake voorzichtig vullen. Smeer hiervoor de eiwitpudding gelijkmatig uit over de uitgerolde platte bodem en rol het dan langzaam terug tot een rol.
Leg de afgewerkte whey cakerol een nacht in de koelkast en snijd hem de volgende dag in plakjes en geniet :).
Veel plezier met uitproberen en eetsmakelijk!