Recept
Wortel cheesecake met extra proteïne
Deze heerlijke wortel cheesecake wordt overgoten met chocoladesaus en bevat bovendien een extra portie proteïne!
Ingrediënten:
Voor de bodem
- 20 g gemalen noten
- 15 g bloem
- 10 g cacaopoeder
- 15 g griesmeel
- 40 g havermoutvlokken
- 1 ei
Voor de bovenkant van de taart
- 100 g wortelpuree
- 100 g roomkaas light
- 0,5 pakje vanille custardpoeder
- 50 g Bodylab24 Whey Protein 'vanille'
- zoetstof naar keuze (bijvoorbeeld Bodylab24 Flavour Drops)
- Chocoladesaus (bijvoorbeeld Bodylab24 Zero Sauce 'Chocolate' )
Bereiding:
-
Meng de droge ingrediënten voor de bodem van de wortel cheesecake goed door elkaar, voeg het ei daarna toe en meng tot een glad mengsel. Verdeel dit over de bodem en (een deel van) de zijkanten van de springvorm. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
De wortelpuree maak je door 100g wortelen te koken tot ze zacht zijn, ze af te gieten en ze vervolgens te pureren. Laat de wortelpuree afkoelen en meng het dan met roomkaas, vanille custardpoeder en zoetstof naar keuze. Verdeel dit mengsel vervolgens over de bodem.
-
Plaats de springvorm in de oven voor 30 minuten. Laat indien nodig nog 10 minuten rusten in een warme, uitgeschakelde oven met de deur open.
Tot slot kan je de wortel cheesecake afmaken door er chocoladesaus op te doen, in een patroon naar keuze.
Laat de taart voor minimaal 2 tot 3 uur in de koelkast staan – daarna is het tijd om te genieten!
Veel plezier met het bakken en eetsmakelijk!