Yoghurt zomerijs met aardbeien (of een alternatief)
Het is zomer, het is warm en iedereen zoekt naar afkoeling - in het koude water, met een verfrissend drankje of een lekker ijsje. Konden die ijsjes maar niet altijd zo calorierijk zijn. En toch - eigenlijk is er niets beters. Ook als je aan het eind van de zomer je slanke figuur wilt behouden - is af en toe een yoghurt-zomerijsje een must (althans dat vinden wij) en vandaag hebben wij een caloriearme versie voor je getest - die zeker af en toe in je dieet zal passen.
In ons yoghurt-zomerijsrecept met aardbeien zien we volledig af van de gewone suiker. Voor de smaak zorgt het Bodylab Flavour Flash smaakpoeder, dat je een vleugje Yogurette-smaak kan geven in combinatie met aardbeien, chocoladestukjes en yoghurt, maar ook met andere heerlijke smaken. Gewoon volgens jou persoonlijke voorkeuren!
Ingrediënten:
Voor ca. 8 porties- 500 g natuurlijke yoghurt (1,5%)
- 200 g aardbeien of ander fruit naar keuze
- 5-10 g Flavor Flash (aardbei of smaak naar keuze)
- 80 g Cacao Nibs
- of andere hagelslag/chocoladestukjes
Toppings
- meer verse aardbeien of fruit naar keuze
- indien nodig een Sweet Zero Sauce
- of een andere saus naar keuze
- of/en koksvlokken
Bereiding:
-
Voor ons yoghurt zomerijs, beginnen we met de aardbeien. Was ze en snijd ze in zeer kleine stukjes of (zoals in ons voorbeeld) pureer het grootste deel ervan. Laat er een paar over voor decoratie - heel of fijngehakt.
-
Meng de yoghurt met de Bodylab Flavor Flash en breng op smaak en zoet indien nodig. Begin met één portie Flavor Flash (1 afgestreken theelepel) en pas de hoeveelheid geleidelijk aan je smaak aan. Proef indien nodig de aardbeienpuree en pas de toegevoegde hoeveelheid aan. Als de aardbeien of andere vruchten van je keuze erg zoet zijn, heb je meestal minder smaakpoeder nodig dan wanneer je de vruchtenpuree ook zou zoeten.
-
Doe de yoghurt in een invriesblik en meng de aardbeienpuree door het yoghurtmengsel - als je iets voor het uiterlijk wilt doen, kun je de vruchtenpuree ook alleen in strepen erdoor mengen, dan mengen de yoghurt en het fruit zich niet voor 100%, wat achteraf optisch een licht streperig effect geeft. Als de vruchten/aardbeien slechts in kleine stukjes zijn gesneden, meng ze er dan voorzichtig door, zodat ze niet te papperig worden.
-
Roer indien nodig en naar smaak Bodylab Cacao Nibs, chocolate drops of hagelslag door het yoghurtmengsel.
-
Zet minstens 3 uur in de vriezer.
-
Haal vlak voor het serveren of om zo van te genieten uit de vriezer en schep met een ijslepel of een eetlepel in één of meer kommetjes.
Als versiering kun je aardbeien of ander vers fruit, cacaonibs, chocoladestukjes of -hagelslag of zoete dessertsauzen gebruiken - net wat je lekker vindt. Kokosvlokken passen ook perfect bij aardbeien en co.