Recept
Zalm en aardappelen uit de oven
Katharina heeft vandaag een gemakkelijk recept – doe alles in de oven en laat het garen – en klaar is het heerlijke en voedzame gerecht. Een perfect bijgerecht is bijvoorbeeld een salade met verse veldsla.
Ingrediënten:
Voor één persoon- 400 g zalm met huid
- 2 biologische citroenen
- 1 handvol dille en peterselie
- 250 g aardappelen
- een beetje olijfolie
- een beetje zout en peper
Bereiding:
-
Leg de zalm op de huidkant in een ovenschaal. Aan de zijkanten moet nog genoeg ruimte zijn voor de aardappelschijfjes.
Verwarm de oven voor op 150°C. -
Was de biologische citroenen, schil de aardappels en snijd de aardappels vervolgens in plakjes. Zorg dat de plakjes zo dun mogelijk zijn, zo worden ze goed gaar in de oven.
Als je de bereidingstijd wilt verkorten, kun je ook voorgekookte of licht geblancheerde aardappelschijfjes gebruiken. Dan hoef je alleen op het kookpunt van de zalm te letten. Je kunt ook zoete aardappelen gebruiken.
Schik de citroenschijfjes bovenop en de aardappelschijfjes naast de zalm in de ovenschaal. -
Was en hak de dille en peterselie fijn, voeg toe aan de zalm en aardappelen samen met een beetje olijfolie, zout en peper.
-
Plaats de ovenschaal vervolgens voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Haal de ovenschotel uit de oven als de zalm klaar is en serveer direct.
Serveer met een frisse veldsla of andere salade naar smaak.
Eetsmakelijk!